Šport > Zimski športi
137 ogledov

Tri Slovenke v četrtfinalu

Alenka Čebašek
Težave s smučmi in manj od pričakovanega.

Na sprinterski tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v Lillehammerju so v finalu nastopile kar štiri Švedinje, zmagala je Jonna Sundling pred Stino Nilsson (+0,34) in Američanko Sadie Bjornsen (3,03). Alenka Čebašek, Vesna Fabjan in Anamarija Lampič so izpadle v četrtfinalu na 1,3 km v prosti tehniki, Slovenci pa so obtičali v kvalifikacijah. Čebaškova je bila na koncu 23., Fabjanova mesto za njo, Lampičeva pa je končala na 29. mestu.

V moški konkurenci je slavil Italijan Federico Pellegrino pred Norvežanom Emilom Iversenom (0,47) in Kanadčanom Alexom Harveyjem (0,71).

Lampičeva je v prvi skupini zasedla 6. mesto, Fabjanova je bila v tretji skupini peta, prav tako na 5. mestu je končala Čebaškova v peti skupini. Čebaškova je v kvalifikacijah zasedla 15. mesto, za najhitrejšo Falkovo je zaostala 3,78 sekunde. Na 19. mestu je bila Fabjanova (+4,57), na 28. pa Lampičeva (5,95). Za dobro sekundo je nastop v izločilnih bojih zgrešila Eva Urevc na 35. mestu (+7,58), Katja Višnar je bila razočarana na 45. mestu (+10,19), Anita Klemenčič je bila 68. (+16,88), Manca Slabanja pa 75. (+25,16) med 80 tekmovalkami.

Na 1,6 km dolgem moškem sprintu so tudi vsi trije slovenski predstavniki izpadli v kvalifikacijah, v katerih je bil najhitrejši Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, branilec skupine zmage v pokalu. Miha Šimenc je bil 46. (+12,95) in je najboljšo trideseterico zgrešil za dobri dve sekundi. Janez Lampič je končal na 78. (+18,21), Luka Prosen pa na 96. mestu (+24,60) med 108 uvrščenimi.

"Da bi ponovili uspeh iz Ruke, ko so vsi naši osvojili točke, danes niti ni bilo realno za pričakovati. Priložnost sem ponudil tudi tekmovalcem, ki so na treningu v Skandinaviji in so še mlajši, zato da malce spoznajo svetovni pokal. Moja želja pred tekmo je bila, da bi se štiri dekleta in en fant prebili do točk. Na koncu je to uspelo le trem dekletom. To ni uspešen dan. Mi moramo stremeti k boljšim in višjim rezultatom. Imeli smo nekaj težav z materialom, s smučmi. Upam, da se bomo s fanti v servisu o stvari pogovorili, ugotovili, analizirali kaj je danes šlo narobe, da se nam take napake v bodoče ne bodo ponavljale," je po tekmi povedal glavni slovenski trener Nejc Brodar in dodal, da so pri Višnarjevi izbrali napačne smuči. Ocenil je, da so se tudi pri ostalih začele težave pojavljati na prvem spustu in so nato izgubljali čas do cilja.

V soboto bosta tekmi na 10 in 15 kilometrov, v slovenski ekipi pa izmed udeležencev sprinta ne bo nastopila le Manca Slabanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.