Šport > Zimski športi
727 ogledov

Veliki zvezdnik zaključil kariero

Rogla Petter Northug Žurnal24 main
Veliki šampion je končal svojo športno pot.

Norveški zvezdnik smučarskega teka Petter Northug se je bolj kot ne pričakovano odločil, da bo končal zelo uspešno tekmovalno pot. Odločitev o koncu kariere je norveškim medijem sporočil na novinarski konferenci v Trondheimu. Razlog je slaba telesna pripravljenost, zaradi katere tudi ni izpolnil norme za uvrstitev na olimpijske igre v Pyeongchangu.

V profesionalnem športu štejejo rezultati in Northug ni bil dovolj dober za vrnitev v karavano. Imel je tudi smolo, ker je moral izpustiti veliko ključnih tekem zaradi bolezni.

Že novembra je bil 32-letni šampion v "zgodovinsko najslabši formi", potem ko je poleti zaradi bolezni izpustil kar 250 ur treninga. Že takrat so se pojavila ugibanja, da je morda napočil čas za konec tekmovalne poti.

V njegovi karieri bodo pri olimpijskih medaljah zapisane dve zlati, srebrna in bronasta iz Vancouvra 2010. S svetovnih prvenstev pa je prinesel trinajst naslovov svetovnega prvaka, vključno s četverčkom zmag, za katerega je poskrbel na domačem skandinavskem SP v švedskem Falunu.

Skupno je v svetovnem pokalu osvojil 38 zmag na posamičnih preizkušnjah ter zbral 84 uvrstitev na zmagovalni oder, največ med moškimi, v sezoni 2014/15 je dobil tudi prestižno novoletno turnejo Tour de Ski. Več zmag med moškimi ima v svetovnem pokalu le njegov rojak Bjoern Daehlie. Na vrhu seznama pa je rojakinja Marit Bjoergen s 114 zmagami.

Komentarjev 1
  • kimberly 16:59 12.december 2018.

    Naredil sem dober denar (200 € do 400 € / hr) na spletu iz mojega prenosnika. Prejšnji mesec sem dobil ček skoraj 30k, to spletno delo je preprosto in enostavno, ni treba iti v pisarno, svoje spletno delo na domu. ...prikaži več Na tej točki je ta delovna priložnost za vas.Če ste zainteresirani.zamočite, da ga posnamete na spremljajoči strani .... Preprosto pojdite na spodnjo stran inn začnite svoje delo .... ...... >>>>>>> www.Internet43.Com

Sorodne novice