Šport > Zimski športi
91 ogledov

Eckhoffova spet premočna, Slovenke brez zasledovanja

Tiril Eckhoff Profimedia
Biatlonke so se v Le Grand Bornandu pomerile v 7,5-kilometrskem sprintu.

Norvežanka Tiril Eckhoff je zmagovalka 7,5-kilometrskega sprinta biatlonk za svetovni pokal v francoskem Le Grand Bornandu. Kljub zgrešenemu strelu in kazenskemu krogu je za šest sekund ugnala Francozinjo Justine Braisaz in za dvajset Čehinjo Marketo Davidovo, ki sta delo na strelišču opravili brezhibno.

Slovenske biatlonke so v težkih razmerah ob močnem dežju ostale brez sobotnega zasledovanja. Najboljša je bila Polona Klemenčič z dvema kazenskima krogoma ter dvema minutama in pol zaostanka na 68. mestu, Lea Einfalt je bila po dveh kazenskih krogih 80., mlada Nika Vindišar pa po treh zgrešenih strelih 90.

"Tokrat so imela naša dekleta izredno težke pogoje. Startne številke so bile precej v ozadju, zato je bilo na tekmi dodatno težko. Predvsem za Leo Einfalt in Polono Klemenčič lahko rečem, da sta se znašli solidno. Za zasledovanje, ki ga na taki tekmi pričakujemo, pa bi morali obe zadeti še malo več. Potem bi bilo lažje. Očitno bo treba počakati na naslednjo priložnost in verjeti v uspeh. V Hochfilznu so dekleta že dokazala, da sodijo v prvo polovico uvrščenih," je nastop v močnem dežju pokomentirala trenerka ženske vrste Andreja Mali.

Jakov Fak Biatlon Šport Nemška zmaga, Fak brez sobotne tekme

Odločitev o zmagovalki je padla v zadnjem krogu v smučini. Tam je bila Eckhoffova deset sekund hitrejša od Braisazeve. "Res sem vesela, da mi je tak tek uspel v tako težkih razmerah. A malo smo tega tudi vajeni, saj na Norveškem poleti pogosto treniramo v dežju. Zame to zato morda niso najtežji pogoji, a tekaški del je bil trd. Skoraj smučanje na vodi," je po zmagi povedala Eckhoffova, ki je prejšnji teden dobila že zasledovanje v Hochfilznu.

V skupnem seštevku še vedno vodi Italijanka Dorothea Wierer, ki je danes zasedla 22. mesto, z 207 točkami, danes šestouvrščena Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold pa za njo zaostaja osem točk.

V soboto bosta v francoskih Savojskih Alpah na sporedu obe zasledovanji. V moški konkurenci bodo slovenske barve branili Klemen Bauer, Rok Tršan in Miha Dovžan.

Sprint, 7,5 km (Ž):

 1. Tiril Eckhoff (Nor)              20:27,0/1
 2. Justine Braisaz (Fra)              + 6,2/0
 3. Marketa Davidova (Češ)              20,5/0
 4. Svetlana Mironova (Rus)             22,5/0
 5. Denise Herrmann (Nem)               29,7/2
 6. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor)    31,7/1
...
68. Polona Klemenčič (Slo)            2:29,6/2
80. Lea Einfalt (Slo)                 3:06,5/2
90. Nika Vindišar (Slo)               3:54,5/3
...

Svetovni pokal, skupno:
 1. Dorothea Wierer (Ita)                  207 točk
 2. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor)       199
 3. Hanna Öberg (ŠveE)                     182
 4. Justine Braisaz (Fra)                  173
 5. Tiril Eckhoff (Nor)                    167
 6. Julia Simon (Fra)                      157
...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice