Šport > Zimski športi
36 ogledov

Ena lastovka še ne prinese pomladi

peter prevc EPA
Peter Prevc je prepričljivo dobil kvalifikacije pred sobotno posamično tekmo v Sapporu.

Aktualni zmagovalec svetovnega pokala Peter Prevc je pred prvo preizkušnjo v deželi vzhajajočega sonca postregel z izjemnim kvalifikacijskom skokom, ki je meril 138 metrov.

Ne samo, da je Dolenje vaščan kar za deset metrov preskočil najbližjega zasledovalca Vincenta Descombesa Sevoiea, temveč je bil sploh edini, ki je preskočil znamko 130 metrov.

In to krepko.

"Z zadnjim skokom sem zagotovo zadovoljen. Malo sem še dodal tistemu iz druge serije za trening, lepo me je odneslo čez hrbtišče in bilo je lepo. Ker pa že dolgo nisem skočil tako daleč, pa še nisem ekspirementiral s telemarkom. Vesel sem, da je šlo danes navzgor, ampak to še ničesar ne prinese k boljšemu jutri. Jutri se bo znova potrebno lepo umiriti in iti iz skoka v skok na skakalnici in nič prehitevati dogodkov,'' je umirjeno razmišljal Prevc, ki vremenskim pogojem ne bo posvečal nobene pozornosti.

"Z vremenom se ne ukvarjam, nimam izobrazbe, niti to ni moje delo. Ko dobim zeleno luč oz. ko Goran zamahne, se spustim in takrat moraš zaupati, da je vreme stabilno,'' je pojasnil.

Za konec je spregovoril še o potovanju na Japonsko: "Moram reči, da smo potovali hitro, imeli smo hitre povezave, nikjer nismo čakali dolgo. Hitro smo bili tukaj. Da se premakneš toliko kilometrov, vzame nekaj časa, ampak tudi to spada k športu."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.