Šport > Zimski športi
43 ogledov

Fak iz Italije v ljubljanski UKC

Jakov Fak biatlon zasledovanje Ruhpolding EPA
Jakov Fak je moral zaradi želodčnih težav v sredo zjutraj zapustiti italijansko Anterselvo, kjer bodo naslednje tekme, in se napotiti po zdravniško pomoč v Ljubljano.

V kliničnem centru so Jakovu Faku opravili različne preiskave, med drugim gastroskopijo želodca. Rezultati vseh izvidov do večernih ur še niso bili znani, vendar pa je zdravniško mnenje ovrglo sume o morebitni rani na želodcu. 

"Jakov je ponoči tarnal zaradi bolečin in krčev v želodcu, večkrat je tudi bruhal, zato smo ga po posvetu z reprezentančnima zdravnikoma zjutraj na hitro odpeljali v Ljubljano. Po okužbi z bakterijo v decembru je še večkrat občutil podobne bolečine, vendar se je njegovo stanje izboljševalo. Ali gre za ponovitev stare ali novo bakterijsko infekcijo, zdravniki še niso mogli potrditi," je pojasnil glavni trener Uroš Velepec.

Sam bo najlažje ocenil  

"Zaradi ponavljajočih se bolečin bi bilo treba pred odhodom na olimpijske igre vsekakor opraviti temeljitejše preglede, ki smo jih pred tem že imeli v načrtu, zato je bila odločitev za takojšnjo pot v Ljubljano smiselna in nujna. Zvečer sva se že vrnila na Južno Tirolsko, kjer bomo počakali na nadaljnji razvoj dogodkov. Jutrišnji uradni trening bo lahko razkril že več podrobnosti, saj bo Jakov na smučeh najlaže sam ocenil svoje sposobnosti za morebitne nastope na tem prizorišču," je dodal Velepec.

Končno našel pravo formo

Na zadnjem prizorišču svetovnega pokala, v Ruhpoldingu, je Fak z 2. in 4. mestom na sprintu in v zasledovanju končno ujel pravo tekmovalno pripravljenost. Skrb vzbuja tudi to, da so olimpijske igre oddaljene manj kot mesec.

Biatlonski teden v Anterslevi - Antholzu bodo v četrtek ob 14.30 odprle ženske s 7,5-kilometrsko sprintersko preizkušnjo. Teja Gregorin bo startala 26., Andreja Mali s številko 39 in Anja Eržen s številko 75. Dan za tem se bodo na 10-kilometrskem sprintu pomerili moški. Slovenske barve bodo zagotovo zastopali Klemen BauerJanez Marič in Peter Dokl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.