Šport > Zimski športi
513 ogledov

Fak zaradi zdravstvenih težav že v domovini

Jakov Fak
Olimpijski podprvak je predčasno zapustil Ruhpolding, vprašljiv pa je tudi nastop v Antholzu.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je zaradi slabega počutja in vročine zapustil prizorišče svetovnega pokala v nemškem Ruhpoldingu in je že doma, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Preostali del ekipe je ostal na Bavarskem. Danes ob 14.30 je bil na sporedu moška štafeta, v kateri bodo so nastopili Miha Dovžan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec in Rok Tršan, v soboto pa v štafeti tekmujejo še dekleta Urška Poje, Polona Klemenčič, Lea Einfalt in Nina Zadravec.

"Že pred četrtkovo tekmo sem čutil bolečine v celem telesu, ampak sem se vseeno odločil za štart. Po sami tekmi se je stanje še poslabšalo in sem dobil vročino. S trenerjem sva se odločila, da je najbolje, da zapustim prizorišče in se posvetim zdravljenju prehlada. Odvisno od hitrosti okrevanja se bomo odločali o nadaljnjem planu treninga in tekmovanj," je v zvezi s tem dejal Fak.

"Jakov je imel včeraj po tekmi rahlo povišano temperaturo. Velikokrat po tekmi se to pojavi tudi pri zdravih, če temu tako rečemo. Ampak potem sva se vseeno odločila, da gre domov in izpusti štafeto ter skupinski štart v Ruhpoldingu. Za naprej bomo pa še naredili načrt, ali gre v Antholz ali ne, ampak ta trenutek vemo samo to, da je doma, da se še vedno slabo počuti. Ko sem zjutraj govoril z njim, je imel še vedno povišano temperaturo. Dokler se popolnoma ne pozdravi, je težko vedeti, kako naprej," je dodal trener Uroš Velepec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.