Šport > Zimski športi
935 ogledov

Eden največjih Fakovih tekmecev končal kariero

Šipulin biatlon Pokljuka moška zasledovalna tekma Saša Despot Anton Šipulin.
Ni več potrebne motivacije.

Ruski biatlonec Anton Šipulin je nepričakovano naznanil, da končuje športno pot. Kot glavni razlog je navedel pomanjkanje motivacije, hkrati pa poudaril, da ga močno utrujajo vsi škandali in preiskave povezane z dopingom. Šipulin je danes na novinarski konferenci v Moskvi povedal, da bo tekmovanje v Gelsenkirchnu v Nemčiji 29. decembra njegova zadnja tekma v karieri.

"Nočem se več mučiti in spravljati v slabo voljo svoje navijače in moje najbližje. Nimam več potrebne motivacije," je njegove izjave prenesla ruska tiskovna agencija Ria Novosti.

"Ne bežim od težav. Jaz sem čist," je nadaljeval Šipulin, ki se je močno obregnil ob zadnjo preiskavo avstrijskih organov pregona v zvezi z nastopom ruskih biatloncev na lanskem svetovnem prvenstvu v Hochfilznu. "To so samo provokacije. Hočem biti zbran za stvar, ki jo najraje počnem, vendar mi taka namigovanja odvračajo pozornost. Biatlon mi zato ni več v veselje," je povedal 31-letni Rus.

Šipulin biatlon Pokljuka moška zasledovalna tekma Preiskava Šport Avstrijska policija poiskala ruske biatlonce

Šipulin, ki zaradi prepovedi Mok letos ni smel tekmovati na olimpijskih igrah v Južni Koreji, velja za enega najboljših biatloncev zadnjih let. Od 2014 je venomer sezono v skupnem seštevku končal med prvimi petimi: 2015 je bil drugi, 2016 tretji, 2017 spet drugi, v lanski sezoni pa tretji.

V svetovnem pokalu ima enajst zmag, od tega tri na Pokljuki, in 43 stopničk. Na svetovnih prvenstvih je osvojil sedem medalj, 2015 je bil tudi svetovni prvak v štafeti, 2014 pa je v Sočiju osvojil zlato medaljo z rusko štafeto.

Komentarjev 1
  • Lola_Bremer 12:56 25.december 2018.

    Po petih letih sem opustila svoje staro delo in ta odločitev je bila zame življenjska pomočnica.Začela sem opravljati delo na spletu, preko spletnega mesta, ki sem ga naletel na spletu, za nekaj ur vsak dan, in zaslužil sem veliko več ...prikaži več kot na moje zadnje delo.Moje plačilo za zadnji mesec je bilo 28574 $.Awesome stvar je več prostega časa, ki sem ga dobil s svojo družino.in da je edina zahteva za to delo osnovno znanje tipkanja in zanesljiv internett. ....... >>>>>>> www.Internet43.Com