Šport > Zimski športi
175 ogledov

Fak že v dobri formi

Jakov Fak
Jakov Fak med elito do četrtega mesta.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je na nedeljski tekmi s skupinskim startom v Sjusjoenu na Norveškem, zadnji tekmi pred začetkom svetovnega pokala, osvojil četrto mesto. V skupini B, prijavljenih je bilo kar 111 tekmovalcev, ki so jih prireditelji razdelili v dve skupini, je bil četrti Klemen Bauer.

V elitni skupini je nastopilo 40 tekmovalcev, kjer so imeli prednost Norvežani, saj je tekma veljala tudi za interne kvalifikacije norveške reprezentance, ostala mesta pa so pripadla najboljšim iz sobotnega sprinta. Med najboljšimi je nastopil tudi Fak, ki je še boljšo uvrstitev zapravil na prvem streljanju, ko je moral enkrat v kazenski krog. Na koncu je za legendarnim Francozom Martinom Fourcadom (2 zgrešena strela) zaostal 16,6 sekunde, v sprintu pa ga je za slabo sekundo prehitel Francoz Antonin Guigonnat (1) in za šest desetink Norvežan Endre Stroemsheim, ki je moral dvakrat v kazenski krog, v končnici pa imel več moči od slovenskega šampiona.

Že pred tem je bil v drugem kakovostnem razredu četrti Bauer, ki je kljub trem kazenskim krogom za zmagovalcem Florentom Claudom iz Belgije zaostal vsega 13 sekund in dokazal, da je tik pred začetkom sezone v zavidljivi tekaški formi. Po trikrat sta zgrešila tudi Miha Dovžan in Rok Tržan, ta je bil trikrat nenatančen na zadnjem postanku, in se uvrstila na 12. in 24. mesto, mladi Alex Cisar pa je bil tokrat nenatančen kar šestkrat in bil 39.

Olga Podčufarova Zveneča okrepitev Šport Ruska šampionka tik pred prestopom v slovensko reprezentanco

"Manjka nam trening na snegu. Vsi so bili že boljši kot v soboto, za moj okus pa sta super tekla predvsem Klemen Bauer in Miha Dovžan. Jakov Fak je bil v eliti zelo konkurenčen, zato smo kar zadovoljni, a do nastopov na Švedskem bo treba izpiliti podrobnosti, saj imajo prav vsi še velike rezerve," je po tekmi za STA ocenil glavni trener slovenske vrste Uroš Velepec, ki bo z ekipo ostal na treningu na Norveškem še deset dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.