Šport > Zimski športi
69 ogledov

Finalno tekmo odpihnil veter

Klingenthal
Finalno tekmo letošnje poletne velike nagrade v smučarskih skokih v nemškem Klingenthalu je odpihnil veter.

Smučarji skakalci, podobno kot nekaj ur prej skakalke, niso dočakali predvidene zadnje tekme poletne velike nagrade v Klingenthalu. Žirija tekmovanja je sestankovala cel dan in potem, ko je bila najprej odpovedana ženska tekma, je po nekaj prestavitvah odpadla še moška tekma.

Ema Klinec Smučarski skoki Šport Ema Klinec le za Saro Takanashi

V moški konkurenci poletne sezone so tako od predvidenih enajstih posamičnih tekem izpeljali devet. Na njih je največ točk (555) zbral Rus Jevgenij Klimov, ki je dobil tudi tekmo v Courchevelu. Drugo mesto v skupnem seštevku je zasedel Nemec Karl Geiger s 416 točkami in zmagama v Rašnovu, tretje mesto pa je osvojil Poljak Piotr Zyla s 382 točkami.

Najboljši Slovenec je bil Timi Zajc na 13. mestu s 142 točkami, potem ko je nastopil le na petih tekmah, najvišje pa je bil v Courchevelu tik pod odrom za zmagovalce. S skupno 31. mestom in petim mestom v Hakubi se lahko pohvali Jurij Tepeš, Anže Lanišek je nanizal dve uvrstitvi med dvanajsterico, Jaka Hvala dve med petnajsterico, točke pa so vpisali še Tomaž Naglič, Robert Kranjec, Domen Prevc, Rok Tarman in Bor Pavlovčič.

"Po samih rezultatih sezona ni bila nič posebnega z izjemo Timija Zajca. Na tekmah smo zelo prevetrili poletno ekipo. Testirali smo tekmovalce, vsak je dobil svojo priložnost. Res pa je, da smo bili pod pričakovanji, a sem optimističen za zimsko sezono. Na razpolago imamo še natanko en mesec in pol, da se še marsikaj postoriti tako na področju tehnike kot motorike in tekmovalne opreme. Nekaj časa imamo, če smo dobro delali, lahko še to izboljšamo, izbrusimo. Mislim pa, da se je pokazalo, da imamo nekaj fantov, ki so sposobni biti v svetovnem vrhu," je poletno sezono ocenil glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Vroča tema letošnjega poletja so bili znova tekmovalni dresi, saj vse do zadnjih tekem ni minila serija, ko kontrolorji ne bi kar po vrsti diskvalificirali velikega števila tekmovalcev.

"V zadnjem času smo se strogo držali pravil FIS. Na zadnji tekmi je bila oprema v redu in zdaj se dosledno držimo teh pravil. Res pa je, da je bila kontrola bolj poostrena, bolj so striktni do vseh in upamo, da bo tako tudi naprej," je v zvezi s tem dejal Bertoncelj.

Svetovni pokal se bo s kvalifikacijami pričel 16. novembra v Wisli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.