Šport > Zimski športi
15103 ogledov

Fis ne popušča, to Lampičevi očita direktor dirk

anamarija lampič Instagram
Slovenski tabor je po kontroverzni odločitvi tekmovalne žirije napovedal pritožbo na Fis razsodišče.

Tekmovalna žirija je na uvodni tekmi novoletne turneje v smučarskih tekih odločila, da je slovenska predstavnica Anamarija Lampič nepravilno ovirala tekmico Švicarko Nadine Fähndrich in s tem povzročila njen padec.

Lampičevo, ki je sprint končala na drugem mestu, kar bi morale biti njene tretje posamične stopničke v sezoni, so zaradi domnevne kršitve degradirali na začelje finalne skupine, tj. šesto mesto.

V slovenskem taboru so bili nad odločitvijo ogorčeni.

Kot je povedal glavni trener reprezentance Nejc Brodar, so se najprej pritožili pri žiriji, a naleteli na gluha ušesa, zato bodo pravico iskali na Fis razsodišču.

anamarija lampič Na nož Šport Fis zavrnila prvo pritožbo, SZS napoveduje drugo

"Po mojem mnenju je bila povsem neupravičena. Takšnih primerov je na svetovnem pokalu ničkoliko. Tekmovalci so odnesli z manjšimi kaznimi, žal danes ni bilo tako. Mi smo naredili vse, kar smo lahko. Pritožili smo se na tekmovalno žirijo, kjer smo bili neuspešni, zdaj pa se bomo še na FIS razsodišče. Imamo 48 ur časa in upam, da bo sodišče prisluhnilo našim argumentom, za katere mislim, da so zelo pozitivni. Trenutno pa je situacija takšna kot je, rezultati so, kakršni so, Ana je izgubila stopničke in končala na 6. mestu," je povedal Brodar.

anamarija lampič Zavrača očitke Šport Besna Lampičeva obračunala s Fis: "Zelo ste me razočarali"

Na predstavnike Mednarodne smučarske zbeze (Fis) je bila besna tudi Lampičeva. "Počutila sem se dobro, tudi tekla sem suvereno. Taktika je bila vrhunska od kvalifikacij naprej do finala. Vem, da sem si to drugo mesto čisto zaslužila! Po tekmi pa so prišli do mene z informacijo, da sem na šestem mestu, da sem ovirala Švicarko, ampak jaz zase lahko rečem, da sem jo prehitela še pred ovinkom, bila sem pred njo. Jaz ne morem gledati, kaj se potem dogaja za mano. Ni bilo nobenega dotika, Mednarodna smučarska zveza (Fis) me je zelo razočarala. Mislim, da me je Fis kar dobro razjezila, to jezo pa bom skušala pokazati tudi na naslednji tekmi," je povedala.

Ne glede na dokazno gradivo, ki ga je v izobilju, pa Fis za zdaj vztraja pri svoji prvotni odločitvi. 

Škandalozna kraja Šport Lampičeva grobo oškodovana, posnetki razkrivajo vse

"Približevala se je od zadaj in napadla Fähndrichovo," je svoje videnje incidenta predstavil direktor dirke Pierre Mignerey"V tej situaciji je ona odgovorna za to, da ne pride do kontakta. Smuči so se dvakrat dotaknile, drugi dotik je botroval padcu, za katerega je bila odgovorna Lampičeva. Ker je to močno zaznamovalo razplet tekme, smo jo diskvalificirali. Ali slovenska reprezentanca meni drugače? Že, ampak vsi člani žirije se strinjamo, da je bila diskvalifikacija na mestu," je dodal.

O nadaljnji usodi najboljše slovenske tekačice bodo na podlagi slovenske pritožbe odločali pristojni organi zveze.

Anamarija Lampič je na drugi tekmi novoletne turneje za svetovni pokal v smučarskem teku, ki je potekala v Val Müstairju v Švici, na 10 km s skupinskim startom v klasični tehniki zasedla 11. mesto. Tako kot v soboto na sprintu je presenetljivo zmagala Švedinja Linn Svahn.

Komentarjev 3
  • iravadi 06:55 03.januar 2021.

    Prehitevanje v športu bi bilo potrebno prepovedati...hehe

  • Žurnalček 19:42 02.januar 2021.

    Pravilna odločitev. Samo pri vsem tem je treba reči, da oviranje ni bilo namerno! Ko je prehitela, jo je v samem ovinku tako zaprla, da bi, če ne bi začela prestopati lahko zapeljala samo naravnost iz ovinka. Lampičeva se ni ...prikaži veči držala svoje krivulje v ovinku, ampak je zapeljala v njeno in bi jo izrinila s proge. Enako je napravil Roglič v finišu dirke ko je v enakem ovinku iz notranje pozicije zapeljal ne v sosedovo ampak špuro drugega kolesarja. Zato je kolesar za njim padel enako kot ta smučark

  • Avatar Leon
    Leon 14:02 02.januar 2021.

    Slovenski športniki so žrtve svetovno znanega slovesa slovenskih športnih funkcionarjev ,ki jih umeščajo v skupino Tamguzije .