Šport > Zimski športi
48888 ogledov

Lampičeva grobo oškodovana, posnetki razkrivajo vse

Print Screen
Slovenska smučarska tekačica je po odločitvi žirije ostala brez stopničk na uvodni tekmi novoletne turneje v Val Müstairju v Švici.

Anamarija Lampič je ciljno črto prečkala kot druga, a jo je tekmovalna žirija zaradi domnevnega oviranja Švicarke Nadine Fähndrich, ki je v dvoboju s Slovenko padla, prestavila na šesto mesto.

anamarija lampič Šok Šport Preobrat: Slovenki odvzeli drugo mesto!

V velikem finalu je Lampičeva tekla s Švedinjama Linn Svahn in Frido Karlsson, Američankama Rosie Brennan in Jessie Diggins ter domačinko Nadine Fähndrich. Lampičeva je začela na tretjem mestu za Svahnovo in Fähndrichovo, v drugi krog je šla na četrtem mestu v strnjeni skupini vseh šestih tekmovalk.

Svahnova, Fähndrichova in Lampičeva so se na vzponu odlepile od tekmic, na tehnično zahtevnem spustu v obliki črke S pa je Lampičeva mojstrsko po notranji strani prehitela Švicarko in skočila na drugo mesto, domačinka pa je nato žal še padla in Švedinja ter Slovenka sta se sami odpeljali v boj za zmago. Mlada Skandinavka je bila na koncu močnejša za 54 stotink sekunde.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Tekmovalna žirije je prehitevanje Lampičeve ocenila za neustrezno, kar je izzvalo precej burne odzive. Med poznavalci prevladuje prepričanje, da je bila Slovenka oškodovana.

anamarija lampič | Avtor: Epa Epa
"Ob ogledu počasnega posnetka se mi je zdelo, da je Fähndrichova padla sama od sebe, vendar trdi, da je dobila udarec s strani Lampičeve. Jaz ga nisem videl. Kazen za Lampičevo me je presenetila." je povedal nekdanji norveški smučarski tekač in strokovni komentator Torgeir Bjørn.

Odločitev predstavnikov Mednarodne smučarske zveze (Fis) je milo rečeno sporna, ker je Lampičeva, vsaj tako izgleda na posnetku, zadostila veljavnim pravilom glede prehitevanja na tekmah svetovnega pokala.

"Po mojem mnenju je šlo za povsem običajno tekmovalno situacijo. Lampičeva je imela hitrejši tempo. Morda sta se dotaknili s smučmi, a Lampičeva ni naredila ničesar narobe," pa je oceno podal finski navijač Mikko Hyyryläinen.

Komentarjev 9
  • Andrejc1 23:12 01.januar 2021.

    Tudi jaz sem opazil, da je pri prestopanju Lampičeva z zadnjim delom leve smučke zadela v sprednji del švicarkine desne smučke, zaradi česar je ta zgubila ravnotežje.

  • Brane Kacjan 20:51 01.januar 2021.

    Lampičeva je prehitela Švicarko Nadine že na ravnem delu, pred desnim ovinkom, v deseti sekundi posnetka. Nadine je imela dva koraka pred padcem za Lampičevo težišče preveč na desni nogi, v desnem ovinku!? V tretjem koraku, je še vedno s ...prikaži več smučko zabila v sneg na desni nogi in je po svoji krivdi padla na desno stran. Dotika ni bilo, Nadin je mencala za Lampičevo preveč po desni nogi v desnem ovinku. Za to ni kriva Anamarija Lampič. Tako je ta padec videl tudi norveški smučarski tekač Torgier. :)KB

  • asmas1965 19:46 01.januar 2021.

    admin.Prosim za pojasnilo zakaj si brisal komentar

Sorodne novice