Šport > Zimski športi
9067 ogledov

Flisar nekaj časa ne bo mogel hoditi (video)

Epa
Filip Flisar se je resneje poškodoval na zadnji tekmi sezoni v švicarskem Veysonnazu.

Sezona smučarskega krosa se je za najboljšega slovenskega predstavnika v tej disciplini Filipa Flisarja končala precej klavrno. Na finalni tekmi sezone, katere se je udeležilo 32 tekmovalecv, je Mariborčan prišel vse do četrtfinala, tam pa je tekmovanje sklenil z grdim padcem.

Flisarju je v četrtfinalu zelo uspel start in skočil je na drugo mesto. Bil je celo hitrejši od vodilnega Bastiena Midola, a mu je ta zaprl pot, zato je moral zmanjšati hitrost, mimo njega pa je švignil Daniel Traxler.

Slovenec je nato spet razvil visoko hitrost in v skoku, kjer je bilo treba skočiti v stran, želel mimo Avstrijca, a zapeljal preveč agresivno in v zraku izgubil ravnotežje, potegnilo ga je nazaj in padec je bil neizbežen.

Filip Flisar zadnja tekma Šport Flisar po padcu moral v bolnišnico

Flisarja so takoj prepeljali v bolnišnico, prve preiskave pa so pokazale, da posledice nesreče še zdaleč niso povsem nedolžne.

31-letni smučar, ki je v zadnjem obdobju polnil časopisne stolpce zaradi incidenta s policijo med pustovanjem na Ptuju, je z bolniške postelje prek Smučarske zveze Slovenije (SZS) sporočil, da je utrpel pretres možganov, medtem ko je njegova medenica na srečo ostala cela. Več odgovorov bodo podale nadaljnje preiskave v domovini.

Filip Flisar To so posledice Šport Policija opisala podrobnosti Flisarjevega izpada

"Doživel sem pretres možganov in iz medenice mi je odtrgalo narastišče mišice in del kosti, tako da me malo boli in nekaj časa ne bom mogel hoditi. To je znano po prvih pregledih, ko pa pridem domov, me čakajo še nadaljnje preiskave. Na srečo nimam zlomljene medenice, glava pa se bo že zacelila," je sporočil Flisar.

Filip Flisar je nekdanji svetovni prvak (2015), zmagovalec sedmih tekem v svetovnem pokalu in dobitnik srebrne medalje na X igrah (2012). V najuspešnejši sezoni 2011/2012 je dosegel tri zmage in osvojil tudi mali kristalni globus. V karieri je zbral 15 uvrstitev na stopničke.

Komentarjev 4
  • leonardo 07:19 19.marec 2019.

    Upam, da bo imel čas za odstranitev ISIS- ovega simbola? Meril jo pa nisem in ne vem kako je s centimetri?

  • jezero 15:40 18.marec 2019.

    Vse dobro, pa še veliko uspehov.

  • alojz73 15:29 18.marec 2019.

    Upam da bo pretres možganov na njega pozitivno deloval in da ne bo več delal in govoril takih neumnosti.