Šport > Zimski športi
116 ogledov

Flisar osmi na svetovnem prvenstvu

Filip Flisar Epa
V ameriškem Solitudu je bil na SP deskarjev in smučarjev prostega sloga na sporedu smučarski kros.

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je v Solitudu pri Park Cityju nadaljeval serijo dobrih uvrstitev na svetovnih prvenstvih. Uvrstil se je v mali finale, na koncu pa zasedel osmo mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v sezoni in četrta najboljša na svetovnih prvenstvih.

Filip flisar Flisar: Šport "Če sem 'napaljen', je vedno vse mogoče"

Flisar, svetovni prvak iz leta 2015, je najprej v osmini finala v svoji skupini zasedel drugo mesto, v ogorčenem boju je premagal Nemca Daniela Bochnackerja in Britanca Olivera Daviesa, zaostal pa za olimpijskim prvakom Bradyjem Lemanom. Tega je nato ugnal v četrtfinalu, v katerem je vodil od starta do cilja, hitrejši pa je bil še od Nemca Floriana Wilmsmanna ter Švicarja Marca Bischofbergerja, lanskega zmagovalca svetovnega pokala.

V polfinalu je Mariborčan spet dobro startal, a ga je Leman hitro prehitel, v boju s Švicarjem Alexom Fivo pa je Flisar potegnil krajšo, do cilja pa ga nato ni mogel več dohiteti, v skupini je zasedel tretje mesto, za sabo je pustil le Šveda Viktorja Anderssona (njegov rojak, branilec naslova, Victor Norberg Oehling je izpadel že v osmini finala). Kot da mu je to vzelo motivacijo, je v malem finalu zasedel zadnje mesto, zaostal je za Francozom Jean Fredericom Chapuisom, Avstrijcem Johannesom Aujeskyjem in Anderssonom.

V velikem finalu je pri moških zmagal Francoz Francois Place, na prejšnjem prvenstvu v Sierri Nevadi pred dvema letoma je osvojil bron) pred Kanadčanoma Lemanom in Kevinom Druryjem, pri ženskah je bila najboljša olimpijska prvakinja iz Sočija Kanadčanka Marielle Thompson pred svetovno prvakinjo iz leta 2013 in letos vodilno v svetovnem pokalu Švicarko Fanny Smith in Francozinjo Alizee Baron.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.