Šport > Zimski športi
25 ogledov

Goldi: Domen se ni priporočil za polete

willingen domen prevc EPA
Smučarji skakalci bodo v petek s treningoma in kvalifikacijami začeli nastop v svetovnem pokalu na letalnici v nemškem Oberstdorfu; ob 16. uri bosta seriji za trening, ob 18. uri pa še kvalifikacijska.

Nastop na tekmah v soboto in nedeljo ima že zagotovljen 17-letni Domen Prevc, tretji v skupnem seštevku pokala, ki bo prvič nastopil na letalnici.

Po nepisanem pravilu skakalci pred osemnajstim letom naj sicer ne bi skakali na tako velikih napravah, po odločitvi glavnega slovenskega trenerja Gorana Janusa pa bo slovenski najstnik pričakovano dobil priložnost že pred junijskim praznovanjem polnoletnosti. 

Domen Prevc že dve leti uspešno nastopa v svetovnem pokalu in je to zimo daleč najuspešnejši v slovenski ekipi. Kljub temu pa imajo nekateri še vedno pomisleke glede njegovega udejstvovanja na letalnicah.

Nemški in avstrijski pomisleki

Eden od skeptikov je nekdanji nemški as Sven Hannawald, sedaj strokovni komentator za televizijo Eurosport. "Preveč niha iz skoka v skok. Pri njegovem prvem skoku na treningu (v Willingenu, op. a.) sploh nisem vedel, kam želi skočiti. Glede njegovega nastopa v Oberstdorfu imam zato pomisleke," je med tekmami prejšnji konec tedna dejal Hannawald.

Podobnega mnenja je legendarni Andreas Goldberger, sedaj strokovni sodelavec avstrijske nacionalne televizije ORF. Našega severnega soseda skrbi predvsem Domnov slog skakanja.
"Njegov slog je ekstremen. Kar vrgel se je naprej v smuči. S tem se ni ravno priporočil za polete," je v Willingenu povedal Goldberger.

Zasedba ostaja enaka

V Oberstdorfu bo nastopilo sedem slovenskih skakalcev, Janus zasedbe glede na tekmo prejšnji teden v Willingenu ni spreminjal. 

Na zadnji tekmi pred tokratnimi poleti je bil osmi Jurij Tepeš, deveti Peter Prevc, 25. Domen Prevc, 27. Jernej Damjan, 28. Cene Prevc, v finale pa se nista se uvrstila 34. Anže Lanišek in 38. Anže Semenič.

 
Komentarjev 6
  • Papaja Popi 16:54 03.februar 2017.

    sprehajalec O Tini bom še vedno pisal slabo, ker dobrega vredna ni.Domna in njegova brata pa to ne čaka, ker niso tako presrani, pohlepni in še kaj.

  • Oskar Pernarcic 13:15 03.februar 2017.

    Domen skace s svojo glavo. Komentarji pa niso odvec. Vsak kaj ve. Iz tega se lahko tudi kaj naucis in izboljsas. Koliko pa je vas odraslih in kake oslarije delate!!!??? ...in to povrh na odgovornih mastno placanih delovnih mestih..

  • sprehajalec 12:20 03.februar 2017.

    Takole si tudi Tini pisal želje nekoč. Ko je nehala, si jo pa začel pljuvati. To čaka tudi Domna.