Šport > Zimski športi
22769 ogledov

Gros o Petru Prevcu: Nisem videl, da bi se kdaj ...

Peter Prevc Profimedia
Tehnični delegat tekem smučarskih skakalcev in skakalk Jelko Gros se je v nedavnem intervjuju dotaknil tudi uspešne jeseni kariere legendarnega slovenskega skakalca Petra Prevca.

"Žal mi je, da se poslavlja," je o Petru Prevcu v nedavnem intervjuju za MMC dejal Jelko Gros, nato pa ga primerjal z enim najbolj prepoznavnih športnikov vseh časov. "Je kot Roger Federer med skakalci, pravi gospod, džentelmen. Nisem videl, da bi se kdaj kaj kregal," je še dodal Gros.

Kljub temu da ga žalosti, da se Peter Prevc poslavlja, pa Gros izpostavlja, da je v isti sapi "vesel, da se poslavlja s takšnimi rezultati". "Simon Ammann ne more narediti podobnega slovesa," je črto pod primerjavo dveh živih skakalnih legend potegnil Gros. 

Peter Prevc je sicer ravno po tem, ko je javnost seznanil s tem, da bo to njegova zadnja sezona med aktivnimi skakalci, začel skakati kot prerojen. Njegovi skoki so postali izjemno konstantni, redno se je boril za stopničke, nekajkrat pa se mu je zmaga izmuznila za las. Nazadnje v Trondheimu za 9 desetink točke.

Peter Prevc | Avtor: Epa Peter Prevc. Epa

"Zmago bi si vsekakor zaslužil. Skakalci dobijo neki "imidž ocene". Če imaš nenehno povprečje ocene 18,5, tudi ko skočiš za oceno 19, te ocene ne boš takoj dobil in moraš kar nekajkrat skočiti za 19, da sodniki spremenijo svoje mnenje, ker imajo nekako v podzavesti 18,5," je nekoliko slabše sodniške ocene, ki jih je sprva letos dobival Prevc, pokomentiral Gros. "Tudi Kraft mora zamahniti ali narediti kaj narobe, da mu ne dajo ocene 19. Peter je sicer v tisti sezoni, ko je serijsko zmagoval, dobival ocene 19 in tudi 20. Ko je bil v tekmovalni krizi, so šli sodniki z oceno dol," je vse skupaj še opisal Gros.

Jelko Gros | Avtor: Saša Despot Saša Despot

No, naj dodamo, da je Prevc za zadnji polet v Vikersundu, ko je pristal pri 243,5 metra dobil tri dvajsetice. V zaključku letošnje sezone je sicer kar štirikrat osvojil drugo mesto (Trondheim, Lahti, Oberstdorf 2-krat)

Peter Prevc je sicer to zimo naš najboljši smučarski skakalec, v skupnem seštevku je trenutno peti, v seštevku Raw-Air turneje pa je bil celo drugi. Teoretično ostaja tudi v igri za mali kristalni globus v smučarskih poletih, kjer trenutno zaseda četrto mesto (242) točk, a s kar precejšnjim zaostankom za Stefanom Kraftom (340).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 06:03 20.marec 2024.

    Jelko je edino samo še za na jelko, kot okrasek namesto špice, ki jo nataknemo na vrh božičnega drevesa!!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:57 19.marec 2024.

    Tejle Prevci so kar vsi lepo vzgojeni, s trdo, krščansko roko, bi se reklo. Peter končno ni več obremenjen, zato tudi dobri rezultati. Kar se pa Grosa tiče bi bilo prav, da bi šla s Staretom v "zaslužen" pokoj in ...prikaži več dala priliko, da se prekali v dobrega komentatorja še kakšen mlad človek. Zaradi teh starih prdcev mladi ne dobijo prilike.

  • stilist 20:55 19.marec 2024.

    Z Norvežani in Avstrijci tuli v kozji rog!