Šport > Zimski športi
15677 ogledov

Hirscher razkril, kaj se mu je zgodilo po upokojitvi

Marcel Hirscher Epa
Avstrijski smučarski as je kmalu po slovesu od belih strmin prišel do grenkega spoznanja.

Eden najboljših alpskih smučarjev vseh časov Marcel Hirscher je po koncu športne poti obrnil nov list v življenju, kar mu je odprlo obzorja, zaradi katerih je začel na kariero profesionalnega športnika gledati v drugačni luči.

"Najhujše je bilo spoznanje, kako enolična je bila moja življenjska pot oziroma kako je bilo moje življenje vnaprej določeno. Ni bilo prostora za lastne odločitve. Kako zelo ozke so bile 'zaščitne ograde', med katerimi sem se smel svobodno premikati," je v intervjuju za RedBull.com povedal osemkratni zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal.

Marcel Hirscher | Avtor: Epa Epa
"Sicer nimam občutka, da bi v življenju karkoli zamudil, toda danes sedim tukaj in lahko preprosto uživam. Počnem tisto, kar se mi zahoče. V teku ima ogromno zanimivih projekov, moje podjetje, blagovna znamka, itd. Sam določam svojo vizijo in sem edini, ki lahko to počne. Kot smučar nisi samosvoj. To ima določen vpliv nate. Na nek način sem bil suženj drugih."

Po "upokojitvi" se je Hirscher preizkusil v vlogi televizijskega voditelja in se podal v poslovne vode z vzpostavitvijo lastne blagovne znamke smuči, udeležil pa se je tudi tekmovanjih v vzdržljivostnem motociklizmu. Prav v okviru dirkaškega udejstvovanja se je srečal z nivojem profesionalizma, o katerem lahko alpski smučarji le sanjajo.

"Moja vizija so konkretne in trajnostne spremembne v belem cirkusu. Večja neodvisnost športnikov s poudarkom na individualnosti. Predvsem si želim šport pripeljati do točke, kamor tudi spada. Potrebujemo več profesionalizma. Nikoli več nočem videti serviserja, kako smuči pripravlja na leseni klopi. Ko sem obiskal Red Bullovo tovarno v Milton Keynesu, sem bil na poti domov tri ure brez besed. V primerjavi s tem je smučanje v kameni dobi," meni 33-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice