Šport > Zimski športi
499 ogledov

Zelena luč štirim tekmam svetovnega pokala v Sloveniji, a brez Maribora

slalom zlata lisica 2020 Saša Despot
Potrjene ženski in moški tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v Sloveniji.

Člani predsedstva Mednarodne smučarske zveze (Fis) so na sestanku potrdili koledarje tekem svetovnih pokalov v vseh disciplinah pod okriljem mednarodne zveze. Zeleno luč so prižgali tudi tekmovanjem v Sloveniji. V sezoni 2022/23 svetovnega pokala v alpskem smučanju bodo v Kranjski Gori na sporedu tako ženska kot moška veleslaloma.

Smučarski zvezi Slovenije je uspelo zagotoviti dve novi tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske. Tako se bodo najboljše smučarke na svetu v Kranjski Gori borile za zmago na dveh veleslalomih. Seveda pa bo Kranjska Gora gostila tudi moške tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Poleg vrhunca zime, ko bo v Planici svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, so bile potrjene tudi tekme svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih na Ljubnem ob Savinji, finale svetovnega pokala v poletih v Planici in svetovni pokal v deskanju na Rogli.

"Vložili smo veliko truda, da v Sloveniji lahko organiziramo dve tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske po tem, ko je postalo jasno, da Maribor z Zlato lisico tokrat ni del predloga. Kranjska Gora bo prizorišče, ki bo gostilo dva veleslaloma in tako ostajamo v družini tistih držav, ki redno prirejajo tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju," je sporočil predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar.

"Zdaj je na vseh deležnikih, da z dejanji pokažemo, da smo pripravljeni izvesti vse potrebne rešitve, da bi lahko za sezono 2023/24 kandidirali za ponovno organizacijo Zlate lisice. Dejstvo je, da je konkurenca svetovnih smučarskih središč, ki si želijo organizacijo tekem svetovnega pokala izjemno močna in ni vnaprejšnjih zagotovil, da bo kandidatura uspešna. Kljub vsemu SZS ostaja pomembna članica Fis, kar dokazujemo ne samo z vrhunskimi rezultati, temveč tudi z organizacijo mednarodnih tekem najvišjega ranga v vseh disciplinah," je po koncu sestanka povedal Smrekar, predsednik SZS in član predsedstva Mednarodne smučarske zveze.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.