Šport > Zimski športi
36 ogledov

Hirscherju številka ena za vitranški slalom

Hirscher pokal Vitranc Kranjska Gora veleslalom EPA
Nedeljski slalom v Kranjski Gori bo odprl branilec velikega kristalnega globusa Marcel Hirscher. Avstrijcu se je nasmehnila sreča in v boju z Norvežanom Akslom Lundom Svindalom si lahko jutri privozi lepo prednost v boju za nov naslov.

V Kranjski Gori so z javnim žrebanjem startnih številk določili razvrstitev najboljših 15 slalomistov na startu nedeljskega slaloma za pokal Vitranc, ki se bo s prvo vožnjo na poligonu v Podkorenu začel ob 9.30. Od slovenske šesterice ima najboljše izhodišče za preboj v finalno vožnjo z začetkom ob 12.30 Mitja Valenčič, ki bo startal kot 22.

Priložnost bodo ob veteranu Valenčiču, ki bo zadnjič nastopil v Kranjski Gori, saj končuje tekmovalno pot, ki se je v svetovnem pokalu začela pred 17 leti prav v Kranjski Gori, dobili še Miha Kürner (46), Matic Skube (58), Žan Kranjec (68), Žan Grošelj (70) in Aljaž Dvornik (71). Na startu je skupaj 73 tekmovalcev.

Priložnost za Hirscherja

Žreb je prvo startno številko na osmem slalomu v sezoni namenil vodilnemu slalomistu sezone Hirscherju, ki ima idealno priložnost za prevzem vodstva v skupnem seštevku svetovnega pokala. Za vodilnim Norvežanom Akslom Lundom Svindalom, ki bo slalom izpustil, namreč pet tekem pred koncem zaostaja le 41 točk.

Startno številko 2 si bo nadel olimpijski prvak v disciplini Mario Matt, 4 pa norveški mladenič Henrik Kristoffersen, bronast iz Sočija ter tretji na sobotnem veleslalomu, sicer pa mladinski svetovni prvak v obeh tehničnih disciplinah. Zmagovalec sobotnega veleslaloma Ted Ligety ima startno številko 16. Zmagovalec lanskega slaloma Hrvat Ivica Kostelić pa bo nosil startno številko 9.

Startne številke prvih 15 tekmovalcev na nedeljskem slalomu:

1 Marcel Hirscher (Avt)
2 Mario Matt (Avt)
3 Patrick Thaler (Ita)
4 Henrik Kristoffersen (Nor)
5 Mattias Hargin (Šve)
6 Felix Neureuther (Nem)
7 Fritz Dopfer (Nem)
8 Benjamin Raich (Avt)
9 Ivica Kostelić (Hrv)
10 Manfred Mölgg (Ita)
11 Stefano Gross (Ita)
12 Alexis Pinturault (Fra)
13 Jean-Baptiste Grange (Fra)
14 Markus Larsson (Šve)
15 Reinfried Herbst (Avt)
...
22 Mitja Valenčič (Slo)
46 Miha Kürner (Slo) (46)
58 Matic Skube (Slo)
68 Žan Kranjec (Slo)
70 Žan Grošelj (Slo)
71 Aljaž Dvornik (Slo)
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.