Šport > Zimski športi
9289 ogledov

Hofer odgovoril na kritike kolegov, tudi Jelka Grosa

walter hofer Epa
Direktor svetovnega pokala Walter Hofer se je odzval na polemično odločitev tekmovalne žirije, ki je z izvedbo tekme v praktično neregularnih pogojih izzvala kritike strokovnjakov, tudi Jelka Grosa.

Prvi mož smučarskih skokov Walter Hofer je bil eden izmed najbolj zaželenih sogovornikov po petkovi tekmi na srednji napravi na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, kjer je bil najboljši deseterici po prvi seriji onemogočen pošten boj za najvišja mesta.

peter prevc Črna pika Šport Kaos v Seefeldu, tekma na meji regularnosti

Obilno sneženje je ustvarilo nemogoče razmere za skakanje, med osmoljenci pa sta se znašla tudi Žiga Jelar in Peter Prevc, ki sta po polovici tekme držala tretje oziroma peto mesto. Vodilni po prvi seriji in najboljši skakalec sezone Ryoyu Kobayashi je s prvega mesta nazadoval na 14.

Medalje so na koncu osvojili Dawid Kubacki (zlato), Kamil Stoch (srebro) in Stefan Kraft (bron). Njihove uvrstitve po prvi seriji so bile 28., 18. in 10. mesto.

jernej damjan Mešani občutki Šport "Po prvi seriji so robantili Poljaki, zdaj smo jezni mi."

Po tekmi je bilo kar nekaj kritik na račun tekmovalne žirije, ki bi glede na razmere - hitrost v smučini je namreč padla za več kot 2 km/h - morali tekmovanje prekiniti. Takšnega mnenja je bila tudi slovenski poznavalec Jelko Gros, ki je to jasno povedal v neposrednem prenosu na drugem programu nacionalne televizije.

ryoyu kobayashi Huda napaka Šport "Popolna sramota za svetovno prvenstvo."

"Vsak ima pravico do svojega mnenja. Sprejemam komentarje vseh tistih, ki trdijo, da je bilo tekmovanje škandalozno. Če bi vse skupaj opisal v enem stavku, bi se ta glasil: 'preveč drame'. Ko se tekmovanje začne, se vremenski pogoji lahko spremenijo. V prvi seriji nam je nagajal spremenljiv veter, v drugi sneg, ki se je nabiral v smučini in nižal hitrost tekmovalcev," je povedal vodja tekmovanja.

walter hofer | Avtor: Epa Epa

"Morda ste mnenja, da bi morali tekmo prekiniti ali prestaviti, a treba se je zavedati, da se pri tovrstnih odločitvah vedno najde nekdo, ki je nezadovoljen in ne razume, zakaj smo to storili ravno v tistem trenutku. Naredili smo vse, da bi bilo tekmovanje pošteno za vse. Dobro je, da smo izvedli dve seriji," je prepričan Hofer.

Danes bo v Seefeldu na sporedu ekipna tekma, na kateri bo imela slovenska reprezentanca zadnjo priložnost za odličja. 

peter prevc Dan D Šport Zadnja priložnost za izpolnitev zastavljenega cilja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.