Šport > Zimski športi
261 ogledov

Slovenski skakalki v prvi deseterici

Urša Bogataj Epa
Slovenski skakalki blizu najboljših.

Na svetovnem prvenstvu nordijcev je bila tokrat na sporedu še posamična tekma skakalk. V kvalifikacijah sta slovenske apetite dvignili Urša Bogataj in Nika Križnar, ki sta zasedli tretje in peto mesto. Prepričljivo najboljša je bila Nemka Katharin Althaus, ki je skočila 106,5 metra, druga je bila Norvežanka Maren Lundby s 103,5 metra, natanko na stotici pa je doskočila lBogatajeva. To so bile edine tri tekmovalke, ki so preskočile mejo stotih metov. Križnarjeva je skočila 99,5 metra in osvojila peto mesto.

Bogatajeva je prvi seriji dodala še dva metra dosežku iz kvalifikacij in po svojem skoku prevzela vodstvo. Odlično je nastopila tudi Križnarjeva s pol metra krajšim skokom, zaradi nekaj težav pri doskoku pa je dobila nekoliko slabše ocene. Po prvi seriji je vodila Lundbyjeva s 106,5 metra, druga Althausova, ki je s 108 metri izenačila ženski rekord skakalnice, pred peto Bogatajevo pa sta se uvrstili še Juliane Seyfarth in Eva Pinkelnig.

Najboljšo Slovenko so od stopničk ločile 6,2 točke. Križnarjeva je bila deveta, Špela Rogelj 17., Jerneja Brecl pa 24.

V drugi seriji je odlično skočila Križnarjeva, ki je doskočila pri 102,5 metra. Nekoliko slabše je nato nastopila Bogatajeva z 99 metri in zaostala za rojakinjo ter tako končala upe o slovenski kolajni. Althausova je skočila 107 metrov daleč in vrgla rokovico Lundbyjevi, ki pa ji je s 104,5 metra uspelo obdržati pet desetink prednosti pred Nemko. Tretje mesto je osvojila domača veteranka Daniela Iraschko-Stolz, ki se je z odličnim drugim skokom z osmega prebila na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. 

Križnarjeva je bila sedma, Bogatajeva osma, Breclova 18. in Rogljeva 22.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice