Šport > Nogomet
2594 ogledov

Peter Prevc potegnil voz, nato pa več ni šlo

Peter Prevc Epa
Slovenski skakalci so na moštveni tekmi svetovnega prvenstva osvojili šesto mesto.

Na svetovnem prvenstvu je bila na sporedu moštvena tekma na veliki skakalnici. Od Slovencev je kot prvi nastopil Anže Lanišek, ki je bil s svojim nastopom na skakalnici v Innsbrucku pretežno zadovoljen. Kljub temu so slovenski orli po prvem skoku zasedli sedmo mesto, daleč pred vsemi pa so že bili Nemci, saj je Karl Geiger poskrbel za skoraj 13 točk pred Poljaki.

Dobro je nato nastopil Peter Prevc, ki je skočil 123 metrov. Slovenija je najprej prehitela Češko in Japonsko, za Avstrijo je zaostajala štiri točke, za Norveško pa nekaj več kot šest točk. Sledil je katastrofalen skok Stefana Hule, Poljska pa je z drugega mesta nazadovala na šesto. Nemci so imeli že skoraj 20 točk prednosti pred Norvežani.

Žiga Jelar je doskočil pri 117 metrih, kar so hitro znali izkoristiti Norvežani in Avstrijci za pobeg pred slovensko četverico. To so znova prehiteli tudi Japonci in Poljaki. Izbranci Gorazda Bertonclja so po tretjih skokih za stopničkami zaostajali za 17 točk.

Tudi trenutno najboljšemu Slovencu Timiju Zajcu ni uspelo ponoviti skoka iz poizkusne serije. Z daljavo 121 metrov je poskrbel, da so se Slovenci prebili v fialno serijo, a bližje tekmecem niso uspeli priti. Po polovici tekme so zanesljivo vodili Nemci (487 točk), ki so imeli več kot 24 točk pred Avstrijci. Tretji so bili Japonci, četrti Poljaki, peti Norvežani, Slovenija pa šesta. Slovenci so bili že 20 točk oddaljeni od četrtega mesta in 30 od stopničk.

Ob precejšnjem zaostanku Slovenija v naslednjih skokih ni uspela napredovati, dobro je znova skočil Prevc, in postajalo je očitno, da višje od šestega mesta ne bo šlo. Nemci so ostajali suvereni, za preostali odličji pa sta se potegovali Avstrija, Japonska in Poljska. Slednji jo je še enkrat več zagodel nerazpoloženi Hula.

Nemci so na koncu zmagali s 56,6 točke razlike. Srebrno odličje so osvojili Avstrijci, bronasto pa Japonci. Četrti so bili Poljaki, peti Norvežani. Za slednjimi so Slovenci zaostali za kar 41,5 točke.

"Ne, seveda z današnjim rezultatom ekipe res ne moremo biti zadovoljni. Vsi skupaj smo naredili preveč napak, da bi se lahko borili za kakšno višjo uvrstitev. Ampak se lahko po koncu tolažimo s tem, da je naša ekipa mlada in da je treba za velika tekmovanja še nabrati nekaj izkušenj," je dejal Prevc.

Najmlajši v ekipi, a najboljši Slovenec v svetovnem pokalu, 18-letni debitant Zajc, je bil po tekmi odkrit, da so fantje pričakovali več: "Mislim, da smo vsi pričakovali malo boljšo uvrstitev, menim, da smo bili sposobni tudi za boj za stopničke, ampak se nam ni izšlo. Vsak po svoje je delal napake, tako da se moramo zadovoljiti s tem, kar smo dosegli."

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 5
  • Avatar Canbenitta
    Canbenitta 00:38 25.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • grega20 22:57 24.februar 2019.

    Ti mas pa xisto vsakic neki za pripomnit ce si tako pameten potem pabti skoc

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:21 24.februar 2019.

    Ljubo,dej že načevljaj tele luzerje,sej vsak kombinatorec skače dlje in bolje???

Sorodne novice