Šport > Zimski športi
6359 ogledov

Najboljši Peter Prevc

Peter Prevc Epa
V slovenskem taboru se je najbolj izkazal Peter Prevc.

Vsi slovenski smučarski skakalci, ki so nastopili v kvalifikacijah za prvo tekmo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, so se zlahka prebili na sobotno tekmo (14.30). Najboljši med četverico, ki si je priborila današnji nastop, je bil veteran Peter Prevc, ki je imel 16. dosežek kvalifikacij, debitant Žiga Jelar je končal mesto za njim.

"Danes sem zadovoljen podobno kot v prejšnjih dneh. Kvalifikacijski skok je bil v redu, brez večjih napak, tako da grem lahko z dvignjeno glavo in samozavestno jutri na tekmo," je napovedal Prevc.

S svojim nastopom je bil zadovoljen tudi debitant na SP Jelar, manj z doskokom, ki mu je odnesel nekaj točk. "S skokom sem zadovoljen, s pristankom pa ne. To bo treba še močno popraviti, saj sem tam izgubil kar nekaj točk," je dejal Jelar.

Na sobotno tekmo se je prebil tudi najboljši Slovenec to zimo, Timi Zajc, ki pa se za zdaj še ni povsem spoprijateljil z Bergislom in je po nastopu, ki mu je prinesel 22. dosežek kvalifikacij, močno zmajeval z glavo. "Imel sem težave pri sami izvedbi skoka. Prišel sem zelo postrani z mize. To bo treba prespati in jutri oddelati čim bolje. Ta teden tukaj še nisem preskočil kritične točke skakalnice. Te rezerve moram čim prej popraviti," je povedal 18-letni Zajc, ki prav tako prvič nastopa na SP.

timi zajc Tako se govori Šport Lažni skromnosti je odklenkalo

Na tekmo se je s 34. oceno kvalifikacij zlahka prebil tudi Anže Lanišek. "Vse ni bilo idealno. Za jutri se bo treba bolj zbrati in pokazati, kar znam," po kvalifikacijah ni bil preveč zadovoljen Domžalčan.

Selektor Gorazd Bertoncelj je po tekmi pohvalil le Prevca in Jelarja. "Le Peter in Žiga sta danes svoji nalogi opravila tako, kot smo se dogovorili, seveda imata še nekaj rezerv. Timi in Anže sta skočila slabše. Anže danes ni nastopil tako kot na včerajšnjem treningu, naredil je napako v počepu, Timi pa je preveč 'zategnjen', manjka mu sproščenost, zato ne pokaže tega, kar zna. Ima precej rezerv v samem počepu in tehniki odskoka. Mora biti bolj odločen, bolj sproščen, kar prinaša rezultat," je kvalifikacije ocenil Bertoncelj in dodal, da so vsi štirje ta čas na tekmi sposobni skočiti med deseterico.

"Konkurenca je široka, treba je opraviti odličen skok in imeti kanček sreče z vetrom. Timijeva napoved se v tem trenutku ne zdi ravno dobra, a če prikaže skoke iz Willingena, je možno vse," je napovedal glavni trener.

Video Šport Grozljivka v Innsbrucku: Skakalec se ni ustavil, treščil je v ograjo

Omenjena četverica, ki jo Bertoncelj izbral šele po četrtkovem treningu, bo tako zastopala slovenske barve na prvi tekmi skakalcev 52. SP v nordijskem smučanju. Po sobotni posamični tekmi na veliki skakalnici bo Bertoncelj določil še četverico, ki se bo v nedeljo predstavila še na ekipni tekmi v Innsbrucku.

Kvalifikacije je sicer dobil Nemec Markus Eisenbichler.

Komentarjev 2
  • ales89 18:04 22.februar 2019.

    Veteran peter Prevc.. Haloooo, pa kak vas ni sram