Šport > Zimski športi
346 ogledov

Bertoncelj izbral četverico skakalcev za prvo tekmo SP

Timi Zajc Oberstdorf Epa
Timi Zajc, Žiga Jelar, Peter Prevc in Anže Lanišek je četverica slovenskih smučarskih skakalcev, ki bo nastopila v petkovih kvalifikacijah za prvo tekmo 52. nordijskega svetovnega prvenstva v Seefeldu, je po današnjem treningu odločil selektor Gorazd Bertoncelj. Kvalifikacije na veliki skakalnici v Innsbrucku bodo na sporedu ob 14.30.

Gorazd Bertoncelj je danes, kot je napovedal po uvodnem treningu, Timiju Zajcu namenil počitek, preostalih pet slovenskih skakalcev pa se je borilo za preostala tri mesta v petkovih kvalifikacijah. Zajc kot najboljši Slovenec to zimo je imel edini mesto na prvi tekmi že zagotovljeno.

skoki Innsbruck SP v nordijskem smučanju Nordijsko SP Šport Orli preizkusili napravo, Zajc z obilo rezerve

V prvi seriji je bil najboljši Anže Lanišek, ki je imel sedmo oceno. Žiga Jelar je imel 17. oceno, Jernej Damjan 19., Peter Prevc 29., Anže Semenič pa 32. V drugi seriji uradnega treninga je imel Lanišek deseti dosežek, Prevc 15., Damjan 18., Semenič 20., Jelar pa 30.

Video Šport Grozljivka v Innsbrucku: Skakalec se ni ustavil, treščil je v ograjo

"Današnji trening je oblikoval dokončno ekipo za jutri. Že pred tem je imel mesto v ekipi zagotovljeno Timi Zajc, danes pa so se mu pridružili Žiga Jelar, Anže Lanišek in Peter Prevc," je uvodoma iz Avstrije sporočil Bertoncelj in dodal: "Trening je bil takšen, da je le Lanišek dvakrat zelo dobro opravil svojo nalogo, ostali so še tipali in testirali svojo opremo, tako da smo videli mešane skoke."

Anže Lanišek | Avtor: Profimedia Profimedia

"Današnji trening je bil boljši kot uvodni, precej bolje sem čutil počep in odskok, tako da lahko mirno gradim na teh skokih," je povedal danes najboljši v slovenski vrsti, Lanišek.

Zelo zadovoljen je bil tudi Jelar, ki si je šele pred tedni zagotovil mesto v reprezentanci v svetovnem pokalu: "Z drugim treningom sem zadovoljen. 'Potestiral' sem še zadnje drese in dokončna odločitev je padla, tako da gremo z nasmehom v boj."

žiga jelar | Avtor: Epa Epa

V ekipo za prvo tekmo SP se je uvrstil tudi izkušeni Prevc, ki se trudi, kot pravi, da je iz dneva v dan boljši: "Danes sem opravil en dober skok in en malce slabši skok. Nič presenetljivega. Trudim se, da sem vsak dan boljši.

timi zajc Tako se govori Šport Lažni skromnosti je odklenkalo

Treninga sta dobila Nemec Markus Eisenbichler in Japonec Ryoyu Kobayashi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice