Šport > Zimski športi
206 ogledov

Slovenke solidne, a daleč od medalj

Urša Bogataj Epa
Nemke pričakovano svetovne prvakinje, Slovenke brez odličja.

Nemke Juliane Seyfarth, Ramona Straub, Carina Vogt in Katharina Althaus so na premierni ekipni tekmi smučarskih skakalk na svetovnih prvenstvih prepričljivo osvojile naslov.

Slovenske skakalke Špela Rogelj, Jerneja Brecl, Nika Križnar in Urša Bogataj se danes niso vmešale v boj za odličja in so prvo žensko ekipno tekmo končale na četrtem mestu.

Nemke so tako kot njihovi kolegi na veliki napravi v Innsbrucku na srednji v Seefeldu slavile ekipni naslov v konkurenci 11 reprezentanc. Četverica skakalk je zbrala 898,9 točke.

Nemke, smučarski skoki | Avtor: Epa Epa

Z zmago je Vogtova, olimpijska prvakinja iz Sočija 2014, skupno osvojila še peti naslov svetovne prvakinje. "Danes je bil res poseben dan za vse nas, za naš šport. Resda so vsi govorili, da smo favoritinje. A favoritke gor, favoritke dol, še vedno smo morale prikazati vseh osem dobrih skokov. In ponosna sem na nas, da nam je to tudi uspelo," je po zmagi dejala Vogtova.

Druge so bile domačinke Avstrijke (880,3), tretje pa Norvežanke (876,9) z olimpijsko prvakinjo in prvo favoritinjo za sredino posamično tekmo, Maren Lundby.

Maja Vtič Nordijsko SP Šport Po treningih odpadla ena od petih orlic

Slovenske skakalke, ki so danes merile na odličje, se niso v nobenem trenutku vmešale v boj za zmagovalni oder, in so skupaj zbrale 828,1 točke. "Najprej čestitke vsem zmagovalkam, Nemkam, Avstrijkam in Norvežankam, ki so prikazale dober boj, videli smo lepo tekmo. Boj je potekal tudi na naslednjih treh mestih in žal nas ni bilo v prvi skupini, ampak smo bili v tej drugi," je po tekmi dejal glavni trener slovenske reprezentance, Zoran Zupančič, ki je dodal, da so bile njegove varovanke sposobne več.

"Vem, da so bila dekleta sposobna boja za kolajne, a ne vem, zakaj, toda v ekipo se je prikradla neka napetost," je Zupančič razkril po tekmi on dodal: "Vse je kazalo dobro, še v poskusni seriji pred tekmo (v poskusni seriji so bile Slovenke na drugem mestu) ni bilo težav, a žal poskusna nič ne šteje."

ema klinec urša bogataj SP Šport Zgodovinska tekma za slovenske skakalke

Najboljša Slovenka to zimo v svetovnem pokalu Nika Križnar je po tekmi dejala, da so bile želje sicer višje, a da morajo biti dekleta zadovoljna tudi s četrtim mestom, saj gre za lep dosežek. "Res je, da je bila želja višja, a vse smo se potrudile po svojih najboljših močeh. Vem, da smo dale vse od sebe. Rezultat je, kakršen je, in tega se moramo veseliti. To je bila prva ekipna tekma na svetovnem prvenstvu in menim, da je to kar lep rezultat."

V sredo je za skakalke na sporedu še posamična tekma. Kvalifikacije, v katerih bo od Slovenk nastopila ista četverica kot danes, bodo ob 15. uri, ob 16.15 pa bo na sporedu prva serija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice