Šport > Zimski športi
597 ogledov

Hrvati: Plačila pod mizo ni bilo

jakov fak Epa
Na južni strani Kolpe so zanikali trditve zagrebškega tednika.

Generalni sekretar Hrvaške biatlonske zveze (HBS) Robert Kontak je izjavil, da so hrvaški vojaški in civilni preiskovalci obravnavali domnevno korupcijo v primeru prestopka olimpijca Jakova Faka v slovensko reprezentanco, a niso našli nobene sledi, da bi v zvezi prejeli uradno ali neuradno 60.000 evrov za izpisnico nekdanjem hrvaškem reprezentantu.

sprejem Jakov Fak Hude obtožbe Šport Nacional: Za prestop Faka na črno plačali 60.000 evrov

Zagrebški tednik Nacional je v torek poročal, da je srebrni slovenski olimpijec, ki je prvo olimpijsko kolajno osvojil pod hrvaško zastavo, prestopil v slovensko reprezentanco v sumljivih okoliščinah, ki kažejo na možnost korupcije in kriminala. Zapisali so, da naj bi hrvaška biatlonska zveza (HBS) dobila 60.000 evrov odškodnine "na roke". Denar je menda iz Slovenije prinesel kar oče biatlonca Marijan Fak osebno.

jakov fak Fakov prestop Šport "Obtožbe so neresnične"

Kontak, ki je bil generalni sekretar HSB tudi v času, ko je Fak prestopil pod slovensko zastavo, je potrdil, da je HSB zahtevala od Slovenije 100.000 evrov odškodnine za Faka, a v Ljubljani zneska niso želeli plačati. Na Hrvaškem niso želeli ovirati športne kariere Jakova Faka in so se potem s slovenskimi kolegi dogovorili o sodelovanju, ki se je kazalo v pripravah hrvaških biatloncev na Pokljuki pod bolj ugodnimi pogoji, izobraževanju hrvaških trenerjev in podobno, je povedal za današnji Večernji list.

Na vprašanje ali lahko zagotovi, da denarja niso prejeli "na črno", je odgovoril, da ne verjame, da bi Slovenci plačali kaj "pod mizo". Povedal je, da bi "dal roko v ogenj" za vse člane takratnega vodstva HBS, medtem ko ni želel komentirati vloge nekdanjega predsednika zveze in časnika hrvaške vojske Nikolo Županića, ker proti slednjemu poteka več sporov pred hrvaškim vojaškim in civilnim pravosodjem. "Županić je imel določeno vrsto vzporedne uprave z drugimi vojaškimi osebami in tako je bilo, vse dokler ga zaradi tega niso odstavili", je še dejal Kontak.

Komentarjev 1
  • klincek 11:02 21.marec 2018.

    Da ni pri tem cajtngu kaki ZNANI mariborski športni novinar.