Šport > Zimski športi
19113 ogledov

Huda sodniška napaka odnesla stopničke Niki Križnar

Nika Križnar Profimedia
Nika Križnar je v Wisli končala tik pod stopničkami.

Avstrijska smučarska skakalka Eva Pinkelnig (262,3 točke) je zmagovalka druge tekme v novi sezoni v poljski Wisli, ki prvič v zgodovini svetovnega pokala poteka na plastični podlagi.

Najboljša Slovenka Nika Križnar (246,5) je tekmo končala tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu. Prve stopničke v sezoni je zgrešila zgolj za 2,2 točke, pa še to po veliki sodniški napaki.

Na drugem mestu je sicer povsem upravičeno končala nemška šampionka Katharina Althaus z 251,4 točkami, ki je v drugi seriji s 131 metri postavila nov rekord skakalnice ter iz šestega napredovala na drugo mesto.

Dosti bolj sporne pa so prve stopničke v svetovnem pokalu za Švedinjo Frido Westman, ki je z 248,7 točkami zasedla tretje mesto, a so sodniki pri njenem finalnem skoku spregledali, da je pri doskoku z roko celo podrsala po podlagi, tako da so skok ocenili s previsokimi ocenami, ki so na koncu zadostovale, da je Niki Križnar zasedla še zadnje mesto na stopničkah.

Preostalim slovenskim skakalkam se ni uspelo prebiti med najboljšo deseterico. Tik za njo, na 11. mestu, je nastop na Poljskem končala Ema Klinec (225,5 točke), ki je v drugi seriji napredovala za eno mesto.

Zmagovalka prejšnji mesec končane poletne sezone Urša Bogataj (224,2) pa je v finalu prikazala izjemno lep skok in napredovala iz 18. na 12. mesto tik za reprezentančno kolegico.

Nika Prevc (173,6) je tekmo končala na 28. mestu, potem ko je v drugo še pokvarila svojo uvrstitev iz prve serije in zdrsnila za pet mest.

Brez finala je na 32. mestu ostala Katra Komar, že v kvalifikacijah pred tekmo pa je obstala Jerneja Repinc Zupančič, kateri se je nastop na tekmi za las izmuznil na 41. mestu.

Zdaj smučarske skakalke čaka nekoliko daljši premor; naslednje tekme jih čakajo v začetku decembra v norveškem Lillehammerju.

REZULTATI

 
Komentarjev 1
  • matermila 08:00 07.november 2022.

    Stavim, da bi se Avstrijci pritožili in pritožbo tudi dobili. Ne vem zakaj se to ni zgodilo v tem primeru. Najmanši problem je pogledati posnetek in spremeniti odločitev sodnikov. So naši brez jajc, ali so tu drugačni interesi?