Šport > Zimski športi
33 ogledov

Ilka Štuhec: "Nisem zadovoljna"

Ilka Štuhec Anže Petkovšek
V senci slovesa Tine Maze sta za vrhunski uvrstitvi na veleslalomu poskrbeli Ana Drev (8. mesto) in Ilka Štuhec (14. mesto). Slovenski uspeh je dopolnila Tina Robnik (19. mesto).

Najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev je v Mariboru zabeležila šesto uvrstitev med najboljšo deseterico v letošnji sezoni. ''Skupno gledano, sta se mi zdeli vožnji zelo podobni. Res pa je, da sem v drugem teku mogoče naredila manjšo napako v zgornjem delu. Ne vem, ali se je videlo, ampak čutila sem, da sem izgubila hitrost. Z rezultatom moram biti zadovoljna,'' je povedala Drevova, ki jo je vzdušje v Mariboru povsem prevzelo. ''Z vidika vzdušja je to moja najljubša tekma v svetovnem pokalu. Vesela sem, da sem del tega spektakla,'' je dodala.

''Takšnega Maribora pa še ne''

''Punce so rekle, da takšnega Maribora, kot je letos, še niso videle. Pogoji so bili pošteni za vse tekmovalke. Vzdušje, vreme, nizke temperature. Vse, kar si lahko tekmovalke želimo za lepe tekme,'' je organizacijo in izvedbo tekmovanja pohvalila Drevova.

Ana Drev | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V lanski sezoni je veleslalom za Zlato lisico končala na drugem mestu in čeprav letos rezultata ni ponovil, je prepričana, da so stopničke le vprašanje časa. ''Prepričana sem, da sem sposobna ponoviti rezultate iz lanske sezone, torej stopničke. Smučanje je pri tem bistvenega pomena. Morajo se mi sestaviti vse malenkosti, ker čutim, da nisem bila sposobna več od tega.''

Najbolj jo veseli dejstvo, da se letos znajde v vseh pogojih, čemur v pretekosti ni bilo tako. ''Tako prva kot druga vožnja sta bili na visokem nivoju. Položaj še ni optimalen, da bi lahko še bolj napadla. Misli, da nisem daleč od tega. Kot sem povedala pred sezono, je moj cilj, da postanem bolj konstanta v vseh razmerah. Tekmovali smo v različnih pogojih in povsod sem bila med deset, kar je dobra osnova, da grem še višje,'' je povedala 31-letnica.

Med njeno finalno vožnjo je v cilji areni odmevalo 'Ana, Ana, Ana!' ''Slišala sem, da je glasno, vendar so bila povsem v progi, tako da sem to bolj doživela šele v cilju,'' je sklenil Drevova.

Štuhec: Nisem povsem zadovoljna

Odličen nastop je uspel tudi slovenski kraljici letošnje zime Ilki Štuhec, ki je s 14. mestom dosegla najboljo uvrstitev na veleslalomih za svetovni pokal. ''Odlično. Vzdušje je res super. Vesela sem, da je bil dober dan in odlični pogoji. Na koncu najboljši veleslalom. Kakšne napake so bile, a skupno gledano gre na boljše,'' je v cilju dejala najboljša smukačica sezone.

''S smučanjem nisem najbolj zadovoljna, a gre na boljše,'' je dodala. In kje so rezerve? ''V tem, da ne delam napak. Da smučam dobro od vrha do cilja,'' je igrivo pripomnila.

Komentarjev 2
  • Zmago 17:40 08.januar 2017.

    Da se ti besede pozlatijo. ;-)))

  • matermila 07:01 08.januar 2017.

    Če bo Ilka nadaljevala,kot je začela,bo čez tri,štiri leta prekosila TINO.