Šport > Zimski športi
2667 ogledov

Ilka Štuhec odpovedala nastop v Söldnu

Ilka Štuhec Aspen EPA
Na uvodu sezone brez glavne slovenske adutinje.

Strokovni štab slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec se je deset dni pred uradnim začetkom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju odločil, da lanska osvajalka dveh malih kristalnih globusov ne bo nastopila na otvoritvi sezone v avstrijskem Söldnu.

Slovenska smučarka se intenzivno pripravlja na novo sezono in trenira na ledenikih v tujini. Iz švicarskega Saas-Feeja se je ekipa preselila v avstrijski Pitztal, ki je v neposredni bližini prizorišča prve tekme za svetovni pokal v letošnji sezoni. Veleslalom v Söldnu prihodnji konec tedna, ki velja za tradicionalnega, a je hkrati zahteven uvod v sezono, bo Ilka Štuhec izpustila.

Žan Kranjec Pred sezono Šport Kranjec cilja na vrh, velik napredek Hadalina

"Po temeljitem pogovoru in analizah smo sklenili, da trenutno kakovost smučanja v veleslalomu še ni na takšni ravni, da bi se izplačalo nastopiti na tako težki tekmi, kot je v Söldnu. Zavoljo tega bomo dlje ostali v Pitztalu, kjer se bomo osredotočili na kakovosten trening in si prizadevali še dvigniti raven pripravljenosti," je odločitev sporočil trener Grega Koštomaj.

Ilka Štuhec bo sicer prihodnji teden obiskala Sölden, kjer bo 26. oktobra sodelovala na dogodku Milke in s tem smučarski karavani predstavila svojega novega naglavnega sponzorja.

Vprašljiv tudi Levi

Začetek sezone za svetovno prvakinjo v smuku se torej za zdaj premika v finski Levi, kjer bo 11. novembra na sporedu prvi slalom sezone. Po besedah Koštomaja je pripravljenost v slalomu nekoliko boljša, saj je Štuhčeva dobršen del priprav pred letošnjo sezono namenila treningu najbolj tehnično zahtevne discipline. Končna odločitev o nastopu v Leviju bo padla v začetku novembra.

Prva tekma v hitrih disciplinah bo 1. decembra v kanadskem Lake Louisu, kjer se bodo dekleta pomerila v smuku.

Iz tabora slovenske smučarske so sporočili, da se bo Štuhčeva v Pitztalu bolj osredotočila na treninge v hitrih disciplin. Razmere so zaenkrat še zelo dobre, konec tedna pa se obetajo izdatnejše snežne padavine. "Do odhoda v Kanado na začetek tekem v hitrih disciplinah načrtujemo še krajšo pavzo, še en blok kondicijskih priprav. Nato se znova vračamo na trening v Pitztal, kjer bomo tako rekoč popolnoma osredotočeni na trening hitrih disciplin," je še dodal Koštomaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.