Šport > Zimski športi
4663 ogledov

"Iz kolena štrlela kost, Kitajci so povsem nesposobni!"

bob sankanje Peking 2022 Reševalni pas/Twitter
Nekatera prizorišča nekaj mesecev pred igrami niso v optimalnem stanju.

Prireditelji olimpijskih iger v Pekingu so bili prisiljeni začasno zapreti sankaško progo, potem ko se je na treningu na njej težje poškodoval poljski tekmovalec Mateusz Sochowicz, je sporočil Mednarodni olimpijski komite (Mok), ki je potrdil, da bodo progo pred vnovičnim odprtjem še enkrat temeljito preiskali in popravili morebitne napake.

Kot je poročal AFP, si je poljski sankač huje poškodoval koleno, posledice nesreče pa bi bile lahko še dosti hujše, kot pravi sam sankač, bi se lahko ponovila tudi tragedija z olimpijskih iger v Vancouvru, ko je po nesreči umrl Gruzijec Nodar Kumaritašvili.

Elizejske poljane Pariz Pariz 2024 Šport Kljub tveganjem vztrajajo pri novem konceptu

"Na stičišču moške in ženske proge sem na sredini nenadoma zagledal oviro. Spustil sem sani in se postavil v smukaško prežo, v pregrado pa udaril z levim kolenom. Ta reakcija mi je najbrž rešila življenje," je dejal 25-letni poljski sankač, ki je v nesreči dobil tudi globoko ureznino na desni nogi.

Mateusz Sochowicz | Avtor: Facebook Facebook

"Bil sem šokiran. Iz kolena mi je štrlela kost, iz desne noge pa se mi je vlila kri. Ekipa na stezi se mi je zdela nesposobna. Niso vedeli, kaj naj naredijo, niso poznali postopka za nujne primere," je še dodal 25-letni Sochowicz, ki je na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu zasedel 27. mesto.

"Progo in okoliščine, v katerih se je zgodila ta nesreča, tako sankaška zveza kot organizacijski odbor iger zelo resno preiskujeta. Upam, da so se iz te lekcije nekaj naučili, imajo pa dovolj časa za popravke," pa je sporočil podpredsednik Moka Juan Antonio Samaranch Salisachs, ki je zatrdil, da sta proga in varnost na njej dobila tudi veliko število pohval.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:33 10.november 2021.

    od leta 1984 se MOK ni naučil nič... je pa res da v Sarajevu so lahko zbrali čudovite ekipe, ki so imel izkušenj za par generacij. tu na kitajskem pa kot so zadnjič objavili so na nekaterih prizoriščih prvič videli ...prikaži veči sneg, ki jeves umeten. MOK uničuje naravo, špotniki pa bodo najebal, ker bodo razmere lahko pasje za tekmovat. važno da bodo reklame za Cocacole , masters in podobne pogoltneže,