Šport > Zimski športi
24 ogledov

Janus: ''Bilo je vrhunsko''

peter prevc Reuters
Prvi tekmovalni dan v Planici je zaznamoval Peter Prevc, ki se je prvič v karieri povzpel na stopničke na tekmi svetovnega pokala. Dobitnik srebrne in bronaste kolajne na svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmeju je zaostal samo za Gregorjem Schlierenzauerjem. Ekipnega uspeha, ki so ga dopolnili Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Andraž Pograjc, se je veselil tudi Goran Janus.

Po prvem tekmovalnem dnevu v Planici je bil z nastopi svojih izbrancev izjemno zadovoljen tudi prvi trener Goran Janus: "Bilo je vrhunsko. Peter je prvič stopil na stopničke v svetovnem pokalu. Čestitke Petru, tudi Robiju, Juriju in Andražu. Vidi se, da imamo trenutno zelo dobro ekipo. Jutri gremo na zmago." Ekipna tekma se bo začela ob deseti uri.

Kot prvi bo sicer na moštveni tekmi od slovenskih orlov nastopil Jurij Tepeš, nato pa mu bodo sledili še Peter Prevc, Andraž Pograjc in Robi Kranjec. "Pograjc je prijetno presenetil. Tega sem zelo vesel. Že na skandinavski turneji je bil blizu točk, eno je tudi dobil. Sem vesel, da imamo četrtega člana za jutrišnji nastop," je po ekipnem uspehu Slovencev na prvi posamični tekmi še povedal Janus.

Vsa omenjena četverica se je namreč uvrstila med dvajseterico najboljših. Prevc je bil na koncu drugi, prvič je v svetovnem pokalu stopil na zmagovalni oder, Kranjec je bil peti, Tepeš šesti, Pograjc pa je s 17. mestom prav tako prišel do rezultata kariere med elito.

Janus je sicer dejal, da je Gregor Schlierenzauer trenutno pač najboljši in je zasluženo dobil prvo posamično tekmo v dolini Pod Poncami, Prevc pa je dodal: "Vsakdo je premagljiv, tudi Gregor. Morda sem imel celo predober veter, da bi ga v drugo premagal )zaradi odbitka točk, op. p.). Vseeno je drugo mesto odličen rezultat."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.