Šport > Zimski športi
31 ogledov

Jerman in Perko med dvajseterico

Johan Clarey EPA
Francoz Johan Clarey je bil najhitrejši na drugem treningu pred sobotnim smukom za svetovni pokal alpskih smučarjev v Wengnu. Clarey je na progi Lauberhorn za osem stotink sekunde za prvo mesto prehitel rojaka Adriena Theuxa. Najhitrejši Slovenec na današnjem smukaškem treningu je bil Andrej Jerman s 16. časom (+1,60).

Tretji čas treninga je vpisal Avstrijec Klaus Kröll (+0,11), Norvežan Aksel Lund Svindal, vodilni v smukaškem seštevku, je bil po najhitrejšem času na prvem treningu tokrat četrti (+0,19).

Na treningu so se kar trije od skupno petih Slovencev na startu uvrstili med najboljših 30. Le dve stotinki sekunde počasnejši od Jermana je bil na 17. mestu Rok Perko (+1,62), Andrej Šporn je vpisal 24. čas (+1,79), Boštjan Kline je bil 48. (+3,92), Klemen Kosi pa 53. (+4,45).

Svetovni pokal v Wengnu se bo začel v petek s kombinacijo, v soboto bo klasični smuk, v nedeljo pa še slalom. V četrtek bo na sporedu še tretji trening smuka.

Sneženje prekrižalo načrte v Cortini d'Ampezzo

Alpske smučarke so se s prizorišča torkovega nočnega slaloma v Flachauu že preselile na prizorišče novih preizkušenj svetovnega pokala v italijanski Cortini d'Ampezzo, kjer pa so zaradi velikih količin novega snega odpovedali prvi trening pred sobotnim smukom. Tekmovalke bodo tako v petek dobile priložnost za spoznavanje smukaške proge.

Slabo vreme se bo po napovedih nadaljevalo tudi v četrtek, zato so se organizatorji smuka in superveleslaloma v Cortini d'Ampezzo odločili za prilagoditev urnika. Po pravilih Mednarodne smučarske zveze (Fis) morajo izpeljati vsaj en regularen trening pred tekmo v smuku.

Tina (pre)močno v vodstvu

tina maze | Avtor: EPA EPA
V skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark je v prepričljivem vodstvu Slovenka Tina Maze, ki je s petim mestom na torkovem slalomu, njeno sicer najslabšo uvrstitvijo v tej sezoni v tehničnih disciplinah (slalom, veleslalom), še povečala vodstvo pred najbližjimi zasledovalkami. Mazejeva je na svojem računu zbrala že 1334 točk, medtem ko ima drugouvrščena Nemka Maria Höfl-Riesch že 590 točk zaostanka za Mazejevo.

V Cortini d'Ampezzo bo po napovedih nastopila tudi lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala Američanka Lindsey Vonn in branilka malih kristalnih globusov v smuku in superveleslalomu. Mazejeva se je z zmago na zadnjem superveleslalomu v St. Antonu vodilni Vonnovi v posebnem seštevku discipline približala na le 20 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.