Šport > Zimski športi
2637 ogledov

Jeza in razočaranje v slovenskem taboru

Timi Zajc Epa
Polom slovenskih orlov.

Timi Zajc je bil edini slovenski skakalec, ki je lahko upal na vidnejšo uvrstitev na novoletni turneji, a mu je spodletelo na zadnji tekmi štirih skakalnic. V Bischofshofnu, kjer je tekma zaradi sobotne odpovedi kvalifikacij potekala brez dvobojev v prvi seriji, je bil prekratek za uvrstietev v finale in dobra skupna uvrstitev je splavala po vodi. Mladi Slovenec je bil po svojem nastopu vidno jezen.

Brez drugega nastopa sta ostala tudi Jernej Damjan in 12. iz Innsbrucka Anže Lanišek, 27. mesto pa je v prvo zasedel Anže Semenič, ki je bil tako edini Slovenec med najboljšo trideseterico. Lanišek je bil 39., Zajc 43., Damjan pa 50. Tako Lanišek kot Zajc sta imela pred nastopom težave z opremo.

Po prvem skoku je bil tokrat Rjoju Kobajaši, ki bi z zmago lahko postal šele tretji skakalec po Svenu Hannawaldu in Kamilu Stochu z uvrstitvijo na prvo mesto zmagovalnega odra na vseh štirih postajah novoletne turneje v eni zimi, 'šele' četrti. Pred Japonca so se tokrat uvrstili vodilni po prvi seriji Markus Eisenbichler, Dawid Kubacki in Stefan Kraft. Nemec je Poljaka ugnal za dve desetinki, Krafz je zaostajal za tri, Japonec pa za natanko štiri točke.

A tudi to ni ustavilo Kobajašija. V drugo je prepričljivo premagal tekmece in se zavihtel na prvo mesto, drugi Kraft je zaostal za kar 14,6 točke, tretji pa je bil Stephan Leyhe, ki je bil po prvem skoku šele 11. Napredoval je tudi Semenič, ki je na koncu zasedel 21. mesto.  

V skupni razvrstitvi turneje je Kobayashi, ki je postal šele drugi Japonec v zgodovini s skupno zmago na turneji po Kazujošiju Funakiju leta 1998, zanesljivo zmagal pred Eisenbichlerjem. Slovenci so merili na "top 10", uvrstitev pa je po spodrsljaju Timija Zajca v prvi seriji, ko je imel težave z zadrgo na dresu, nato pa naredil napako ter ostal brez finala, splavala po vodi. Skupno je končal kot 20.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 3
Sorodne novice