Šport > Zimski športi
129 ogledov

Johaugova daleč spredaj, Lampičeva solidna

Therese Johaug Epa
Smučarske tekačice so na svetovnem prvenstvu opravile s 10-kilometrsko preizkušnjo v prosti tehniki.

Norveška zvezdnica smučarskega teka Therese Johaug je zmagovalka preizkušnje na 10 km v prosti tehniki na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberstdorfu. 

Dvaintridesetletnica je za drugo zlato kolajno na SP tekmice prehitela za skoraj minuto, najboljša slovenska predstavnica pa je bila Anamarija Lampič na 18. mestu. Druga Slovenka Anja Mandeljc je ob debiju na SP zasedla 47. mesto (+3:26,9).

Lampičeva je po dveh kolajnah v sprintih na tem prvenstvu startala še na razdalji in se solidno odrezala z 18. mestom. Začela je rezervirano in nato do konca preizkušnje, še posebej v zadnjih dveh kilometrih, pridobivala v primerjavi s tekmicami. V cilj je prišla s časom 25:16,6. Za zmagovalko je zaostala 2:06,8 minute, za tretjo Švedinjo Ebbo Andersson pa skoraj natanko eno minuto.

anamarija lampič Magazin Anamarija Lampič v kopalkah prava paša za oči

Johaugova si je večji del razlike prismučala v drugem delu preizkušnje. Po polovici je imela le 8,6 sekunde prednosti pred še eno Švedinjo Frido Karlsson. V cilj je nato prišla kar 54,2 sekunde pred Karlssonovo, medtem ko je Anderssonova na tretjem mestu zaostala 1:06,9 sekunde.

V sredo bodo na 15 km v prosti tehniki tekmovali moški.

Naslednja ženska preizkušnja bo štafeta 4 x 5 km, ki bo na sporedu v četrtek, za konec pa se bodo v soboto pomerile še na kraljevski razdalji 30 km klasično.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice