Šport > Zimski športi
27 ogledov

Julia Mancuso: Vsako tekmo jemljem posebej

Žurnal24 main
Simpatična Američanka Julia Mancuso je na uvodnem veleslalomu sezone v Söldnu zasedla drugo mesto. Pravi, da je vsaka tekma zgodba zase. Vsestranska smučarka je spregovorila posebej a Žurnal24.
Julia, poletje ste preživeli s surfanjem na Havajih, kjer je vaš drugi dom. Dejali ste, da si ne predstavljate poletja brez surfanja, prav tako, kot si ne predstavljate zime brez smučanja. Kaj povezuje oba športa?
Hm, oba sta tesno povezana z naravo – v smučanju potrebujemo sneg in moraš imeti na njem pravi moment. Pri surfanju moraš imeti pravi moment za val. V svojem bistvu pa so tako sneg kot valovi voda in darovi narave.



Ste ena redkih, ki tekmuje v vseh disciplinah. Je zmaga v skupnem seštevku vaš veliki cilj letos?

Moj cilj je preprost: vsako tekmo smučati res hitro in se pri tem zabavati. Definitivno si želim zmage v skupnem seštevku, a jaz jemljem vsako tekmo posebej.

Bili ste edina smučarka, ki je sledila zgledu Bodeja Millerja in po postajah svetovnega pokala potoval s svojim avtodomom. Bi lahko kot on tudi vi zapustili reprezentanco?
S svojo smučarsko reprezentanco se imam enkratno in rada imam vsa dekleta, skupaj se zelo zabavamo in moji trenerji so čudoviti.



Kaj pa menite o Bodejevi potezi?

Hmmm … (dolga pavza) Mislim, da se ima najbrž tudi on enkratno pri tem, kar dela, tako da upam, da tudi ve, kaj dela (smeh).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.