Šport > Zimski športi
24 ogledov

Justyna čvrsto drži vodstvo

Justyna Kowalczyk EPA
Poljska smučarska tekačica Justyna Kowalczyk tudi pred zadnjo preizkušnjo novoletne turneje Tour de Ski čvrsto drži prvo mesto v seštevku. Poljakinja je danes zmagala na 10 kilometrov s skupinskim startom. Druga je bila Norvežanka Kirstin Stoermer Steira, tretja pa Finka Kriista Lahteenmaki. Edina Slovenka Barbara Jezeršek je bila zadnja, 55.

Justyna Kowalczyk je tik pred ubranitvijo naslova novoletne prvakinje, kjer je bila doslej najboljša že trikrat. Tudi danes Poljakinja ni popuščala, po šesti od sedmih tekem pa ima zdaj pred jutrišnjo zadnjo preizkušnjo že več kot dve minuti naskoka pred zasledovalkami. Druga bo na pot v nedeljo krenila Norvežanka Therese Johaug, tretja pa rojakinja slednje Kristin Stoermer Steira.

Slabo je danes nastopila edina slovenska predstavnica, ki je še na Touru, Barbara Jezeršek. V cilj je prišla kot zadnja, za predzadnjo tekmovalko pa zaostala skoraj poldrugo minuto. Za Kowalczykovo je Jezerškova danes zaostala več kot pet minut, skupno pa na 54. mestu zaostaja že 14 minut in 34 sekund.

V moški konkurenci je zmagal kazahstanski smučarski tekač Aleksej Poltoranin. Drugo mesto na skupinskem startu na 15 kilometrov si je pritekel Kanadčan Len Valjas, tretji pa je bil rojak slednjega Alex Harvey. V skupnem seštevku vodi Rus Aleksander Legkov pred branilcem naslova Švicarjem Dariem Cologno (+8,5), tretji pa je od danes Norvežan Petter Northug (+20,0), ki je z današnjim šele 28. mestom največ izgubil.

Legkov po kazni izgubil 15 sekund in skupno vodstvo

Ruski smučarski tekač Aleksander Legkov je na šesti tekmi novoletne turneje Tour de Ski v Val di Fiemmeju dobil kazen 15 sekund, ker v zaključnem sprintu ni ostal v svoji smučini. S tem je s petega mesta padel na 17., v skupnem seštevku pa moral vodstvo prepustiti branilcu naslova Švicarju Dariu Cologni.

Pred nedeljskim zaključnim vzponom ima Cologna zdaj 6,5 sekunde prednosti (prej je za Rusom zaostajal 8,5 sekunde). V nedeljo bo na sporedu le še zaključni vzpon na Alpe Cermis, ki bo tako zadnja postaja Tour de Ski 2012/13.

Izidi: Tour de Ski, 6. tekma:

Ženske, skupinski start, 10 km (klasično):
1. Justyna Kowalczyk (Pol)       28:12,9
2. Kirstin Stoermer Steira (Nor) +  33,2
3. Kriista Lahteenmaki (Fin)        39,0
4. Therese Johaug (Nor)             41,1
5. Aino-Kaisa Saarinen (Fin)      1:01,6
6. Emma Wiken (Šve)               1:01,9
7. Heidi Weng (Nor)               1:03,0
8. Kerttu Niskanen (Fin)          1:03,5
9. Riita-Liisa Roponen (Fin)      1:03,7
10. Anna Haag (Šve)               1:04,2
...
55. Barbara Jezeršek (Slo)         5:58,7


Moški, skupinski start, 15 km (klasično):
1. Aleksej Poltoranin (Kaz)      39:01,5
2. Len Valjas (Kan)              +   0,1
3. Alex Harvey (Kan)                 0,4
4. Giorgio di Centa (Ita)            0,7
5. Aleksander Legkov (Rus) *          0,9
6. Tobias Angerer (Nem)              0,9
7. Johann Olsson (Šve)               2,8
8. Ivan Babikov (Kan)                7,5
9. Johannes Duerr (Avt)              8,2
10. Aleksander Besmrtnih (Rus)       8,8

* - zaradi kazni nazadoval dvanajst mest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.