Šport > Zimski športi
584 ogledov

Katastrofa Slovenije na uvodu Svetovnega prvenstva

Svetovno prvenstvo v biatlonu Epa
Uvod biatlonskega Svetovnega prvenstva Norvežanom, Slovenci začeli zelo slabo.

Norveška biatlonska mešana ekipa je zmagovalka prve preizkušnje svetovnega prvenstva v švedskem Östersundu. Srebro so osvojili Nemci, bron pa Italijani. Prva tekma na SP se je slabo končala za Slovenijo, saj so slovensko zasedbo zaradi zaostanka ustavili še pred polovico in je bila na koncu le 25.

Zlato v mešanih parih so si danes priborili Marte Olsbu Roeiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Boe in Vetle Sjaastad Christiansen, ki so na koncu za 13,1 sekunde ugnali Nemce Vanesso Hinz, Denise Herrmann, Arnda Peifferja in Benedikta Dolla, tretji pa so bili z minuto in devetimi sekundami zaostanka Italijani Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer in Dominik Windisch.

Norveška biatlonska reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Za stopničkami - prve tri ekipe so imele na strelišču sedem, devet in 14 poprav - so ostali četrti Rusi (+ 1:32,4), peti domačini Švedi in šesti Čehi, ki so kot zadnji zaostali manj kot dve minuti.

Jakov Fak Svetovno prvenstvo Šport Čakanje na formo Jakova Faka

Slovenijo bi morali zastopati Polona Klemenčič, Lea Einfalt, Klemen Bauer in Miha Dovžan. A na progi sta bili samo tekmovalki, ki sta si hitro nabrali velik zaostanek zaradi preveč zgrešenih strelov (skupno 4+12), tako da so Einfaltovo, ko so jo tekmice ujele za krog, ustavili še pred drugo menjavo oziroma še pred zadnjim krogom, ki bi ga morala odteči druga slovenska tekmovalka.

Na koncu je skromna slovenska predstava zadoščala le za 25. mesto v konkurenci 26 ekip, za slovensko je končala le Romunija.

Po ne najbolj posrečenem uvodu v slovenskem taboru upajo na boljše nadaljevanje; konec tedna tekmovalce in tekmovalke čakata oba sprinta in zasledovalni tekmi. Najprej bo v petek na sporedu ženska sprinterska preizkušnja, v soboto še moška, ko se bo na tekmovališča vrnil tudi Jakov Fak, v nedeljo pa bo dvojni spored z obema zasledovalnima tekmama.

Jakov Fak Svetovno prvenstvo Šport Fak: "Končno sem zdrav"
* Izidi, mešani pari:
 1. Norveška     1:17,41,4 (0+7)
(Marte Olsbu Roeiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Boe,
Vetle Sjaastad Christiansen)
 2. Nemčija      + 13,1 (0+9)
(Vanessa Hinz, Denise Herrmann, Arnd Peiffer, Benedikt Doll)
 3. Italija      1:09,6 (0+14)
(Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer, Dominik Windisch)
 4. Rusija      1:32,4 (0+8)
 5. Švedska      1:35,3 (0+10)
 6. Češka       1:51,3 (0+3)
 7. Ukrajina     2:27,2 (0+10)
 8. Francija     2:41,2 (0+15)
...
*25. Slovenija        (4+12)
(Polona Klemenčič, Lea Einfalt, Klemen Bauer, Miha Dovžan)

(* Opomba: predčasen konec v 2. predaji, ker so Slovenijo ujeli za krog)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.