Šport > Zimski športi
17240 ogledov

Zapečatena usoda smučarke: "Ob tem se mi lomi srce"

Merryweather Epa
Ameriška smučarka se je znašla v brezizhodnem položaju, zato je morala končati svojo kariero.

Ameriška specialistka za hitre discipline Alice Merryweather je v čustvenem zapisu na Instagramu sporočila, da končuje svojo kariero. Njena odločitev je posledica težav s poškodbami in pomanjkanjem podpore s strani ameriške smučarske zveze.

Nekdanja mladinska svetovna prvakinja v smuku se je hudo poškodovala pred slabimi tremi leti ob padcu s 130 km/h med treningom na ledeniku v Saas-Feeju. V nesreči je utrpela hude podplutbe obraza ter zlom golenice oziroma mečnice.

merryweather Ni za občutljive Šport Tako grozljive so posledice padca pri 130 km/h

Pred tem se je 27-letna obetavna smučarka več let borila z motnjami hranjenja, kar jo je v kombinaciji z njenimi poškodbami prisililo v 1400-dnevni premor. 

Merryweather | Avtor: Epa Epa
Njena vrnitev v karavano belega cirkusa v sezoni 2023/2024 se ni izšla po pričakovanjih. Potem ko je osvojila zadnje mesto na uvodni smukaški preizkušnji sezone v St. Moritzu, je v nadaljevanju zime nastopila samo še na petih tekmah, na katerih ni osvojila točke. Februarja se je zaradi kroničnih bolečin v kolenu odločila predčasno končati sezono. Med okrevanjem po še eni operaciji je izgubila mesto v ameriški reprezentanci, kar je dokončno zapečatilo njeno usodo.

"Po veliko žalosti, premisleka in na koncu sprijaznjenja sem se odločila, da se upokojim od smučanja. Ob teh besedah se mi lomi srce, toda brez podpore ameriške smučarske zveze nimam več realnih možnosti za uresničitev svojih sanj v svetovnem pokalu ali olimpijskih igrah," je zapisala 27-letnica.

"Zelo me žalosti, ker se moram 'predati' pred uresničitvijo svojih smučarskih ciljev. Ponosna sem na vse, kar sem dosegla, zahvaljujoč temu športu pa bom za vedno ostala močnejša in boljša oseba," je dodala smučarka.

V nadaljevanju se je zahvalila staršem, sotekmovalkam in reprezentančnim kolegicam. "Z vami sem preživela najlepših osem let mojega življenja in brez vas nič od tega ne bi bilo mogoče," je dodala.

Nekdanja smučarka je v karieri zbrala dve uvrstitvi med najboljšo deseterico oziroma enajst med najboljšo dvajseterico. Najvišjo uvrstitev v seštevku discipline je dosegla v sezoni 2019/2020, ko si je v kombinaciji delila 12. mesto z Marušo Ferk.

Leta 2017 je na mladinskem svetovnem prvenstvu v švedskem Areju osvojila zlato v smuku, leto kasneje pa je bila imenovana v ameriško reprezentanco za olimpijske igre v južnokorejskem Pjongčangu, kjer je bila 15. v kombinaciji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.