Šport > Zimski športi
25 ogledov

Kosi zadovoljen, Kline ''niti najmanj''

boštjan kline EPA
Na svetovnem prvenstvu sta debi na velikih tekmovanjih doživela Mariborčana Klemen Kosi in Boštjan Kline, ki sta današnjo tekmo končala na 27. in 30. mestu. Če bi SP štelo za svetovni pokal, bi dobila točke. Tako pa sta vpisala najboljšo slovensko moško uvrstitev v superveleslalomu v Schladmingu. Andrej Šporn je bil 31., Rok Perko pa 35.

Enaindvajsetletni Kosi je letos v svetovnem pokalu v superkombinaciji lepo presenetil s 14. mestom, dosežkom, ki ga želi ponoviti tudi v Schladmingu. Kljub temu, da se ni uvrstil med najboljših 20 superveleslalomistov na svetu, pa ga uvodni nastop ni razočaral. "Ocenjujem ga pozitivno. Zadovoljen sem s predstavo, ki sem jo prikazal. Na tako zahtevnem terenu in podlagi sem dal vse od sebe, naredil sem nekaj manjših napak, izid pa je zame dober. Seveda, da si očitam teh nekaj manjših napak, ampak to je del napadalnosti, poskusil sem tvegati, napake pa so sestavni del smučanja, brez napak si težko hiter. V tem, da bi se samo peljal po progi, pa tudi ne vidim nekega smisla. Želel sem si čim boljše uvrstitve, z današnjo moram biti zadovoljen," je dejal Kosi, lastnik najboljše današnje slovenske uvrstitve v Schladmingu.

Na prizorišču pod goro Planai bo predvidoma nastopil še v smuku, superkombinaciji in veleslalomu. "Želim si, da bi bil vsestranski smučar, to je moja želja že od nekdaj, na nek način mi tudi uspeva. S 14. mestom v superkombinaciji v svetovnem pokalu v Wengnu sem dobil precej zagona. Želim si, da bi nadaljeval v takšnem ritmu in naredil določen napredek v vseh disciplinah, počutim se sposobnega dosegati dobre uvrstitve na velikih tekmah, zdaj moram to še prenesti na tekme ter se dokazati."

Kline: ''Spodnji del je bil totalno zanič''

Njegov vrstnik Kline je na svojem debiju imel večja pričakovanja: "Če potegnemo črto pod naše nastope, lahko govorim v imenu vseh, mislim, da danes nismo pokazali nekih prav dobrih voženj. V zgornjem delu sem pokazal dokaj solidno vožnjo, spodnji del pa je bil totalno zanič, zato niti najmanj nisem zadovoljen z nastopom. Je pa bila prava tekma, s slabo vidljivostjo, strmino v spodnjem delu, s precej 'valovi', bila je prava borba." V Schladmingu največ pričakuje od superkombinacije, v kateri bi lahko ob dobrem smukaškem nastopu ter, če ne bi odstopil v slalomu, dosegel nekaj velikega.

Perka pestijo bolečine v hrbtu

rok perko | Avtor: Reuters Reuters
Perko po dosežku kariere na smuku v Val Gardeni, s stopničkami in drugim mestom 15. decembra lani in 16. mestu dan prej v superveleslalomu na istem prizorišču, v nadaljevanju sezone ni več ponovil uspešnih nastopov ter še vedno čuti posledice padca na smuku v Wengnu.

"Moram reči, da mi res ni v užitek smučati s takšnim hrbtom, dnevno ga nekako saniramo in že mislim, da je tako, kot mora biti, potem pa startaš tekmo ter te v katerem od zavojev znova opozori in zaboli. Težko mi je, ni mi lahko, ampak obenem se ne morem odreči tekmovanju, ker, če bi doma na kavču gledal tekmo pred tv zaslonom in spodbujal naše, nikoli ne bi vedel, kako bi sam tekmoval. Pomagam si s protibolečinsko terapijo, fizioterapijo, vendar pa bi si moral vzeti vsaj dva tedna premora, če bi želel vsaj za silo sanirati poškodbo, a si takšne pavze v tem trenutku ne morem vzeti," je nič kaj obetavno zdravstveno stanje opisal Perko, ki si želi, da bi lahko brez bolečin odpeljal smuk in vendarle pokazal in dokazal vsem, česa je zmožen.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 01:08 07.februar 2013.

    Nadaljevanje sem gledal na HR TV . Komentator njihov najboljši za smučanje , je izjavil pred štartom Kosteliča , da mu je cilj plasman znotraj 15-terice, ker do te uvrstitve talajo točke. Pa sem šel takoj gledat, če je Tina ...prikaži večna kaj dobila , pa je vse po starem, tako da ne vem ali se je zmotil , ali pa je mislil na FIS-točke , za novo naslednjio razvrstitev po skupinah.