Šport > Zimski športi
27 ogledov

Kraljica slaloma lahko izzove Tino

marlies schild EPA
Avstrijska alpska smučarka Marlies Schild se spogleduje s slalomskim nastopom na svetovnem prvenstvu v Schladmingu. Konec tega tedna je 31-letna Schildova opravila prve slalomske treninge in bila po prvih vožnjah med vratci, prvih po poškodbi, zelo optimistična.

"Prvi koraki so narejeni, zdaj sledijo novi," je dejal vodja avstrijske ženske tehnične stroke Günter Obkircher in dodal, da še vedno upa, da bo Schildova čez teden dni, 16. februarja, lahko nastopila na slalomu za svetovno prvenstvo v Schladmingu.

Schildova, s 33 zmagami v slalomskem svetovnem pokalu le za zmago zaostaja za rekordom Švicarke Vreni Schneider, si je težje poškodovala koleno pred sedmimi tedni. Zdravniki so ji po operaciji napovedali tri mesece premora, a je tekmovalka že 31. januarja prvič spet stopila na smuči. "Smuča zelo dobro. S kolenom sploh nima večjih težav, bolj jo boli hrbet," je o trenutnem zdravstvenem stanju še povedal Obkircher.

Slednji pravi, da je še prezgodaj, da bi potrdili dokončno nastop Schildove na SP. "Tega res še ne vemo. Delamo po korakih. Najprej mora Marlies narediti še nekaj treningov, predvsem na zahtevnih, trdih progah. Potem bomo vedeli več, a do takrat moramo počakati." Schildova se je poškodovala 21. decembra v Aareju.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:38 09.februar 2013.

    Tina mora v slalomu iti na ziher , razen če že v prvi vožnji Šifinca naredi napako in je potem treba iti na zlato . Brez napake je neustavljiva za vse.Treba je zbrati samo vse medalje on sedaj več ni ...prikaži veči važnao kakšne barve.