Šport > Zimski športi
371 ogledov

Kranjec kljub napakam s solidnim izhodiščem pred drugo vožnjo

Žan Kranjec Profimedia
Kranjec zanesljivo v finale veleslaloma v Val d'Iseru.

Žan Kranjec se je zanesljivo uvrstil v finalno vožnjo drugega veleslaloma sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev v Val d'Iseru. Najboljša vožnja je uspela vodilnemu v skupnem seštevku Švicarju Marcu Odermattu, drugi je Francoz Alexis Pinturault, tretji Hrvat Filip Zubčić. Kranjec je sedmi.

Edini slovenski predstavnik na današnjem veleslalomu Kranjec, ki je sezono odprl s tretjim mestom na veleslalomu v Söldnu, je nastopil s startno številko 3, a ob prihodu v cilj po napakah na progi ni prevzel vodstva.

Najbolj prepričljiv je bil Odermatt, Pinturault na drugem mestu zaostaja 32 stotink sekunde, Zubčić na tretjem je bil zgolj stotinko počasnejši. Zaostanek Kranjca znaša 1,15 sekunde.

Druga vožnja se bo začela ob 13.00.

V Franciji ni Štefana Hadalina, ki je obnovil poškodbo hrbta. Na nedeljskem prvem moškem slalomu sezone bosta slovenske barve branila Kranjec in Aljaž Dvornik, ki čaka na svojo prvo uvrstitev v finale v konkurenci svetovnega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice