Šport > Zimski športi
24 ogledov

Kranjec: ''Ne vem, kaj pričakovati od tekem''

robert kranjec EPA
Z današnjimi kvalifikacijami ob 17.30 se bo na največji letalnici na svetu v norveškem Vikersundu začel vikend smučarskih poletov. V kvalifikacijah za tekmi svetovnega pokala v soboto (16.00) in nedeljo (14.30) bo nastopilo tudi sedem Slovencev na čelu s svetovnim prvakom v poletih in dobitnikom malega kristalnega globusa, Robertom Kranjcem.

"Lanski Vikersund mi bo za vedno ostal v spominu. Čeprav se mi je zdela tista letalnica zelo težka, sem potem nato na svetovnem prvenstvu priredil izjemno predstavo. Zelo se veselim, da bomo tudi letos tu leteli," je pred odhodom na Norveško povedal Leteči Kranjec in dodal: "Kaj naj pričakujem od tekem, ne vem. Prvič letos bom namreč skakal z novimi kombinezoni, tako da se bom le prepustil skakanju. Upam pa, da bom ušel konkurenci."

innsbruck skoki novol. turneja prevc | Avtor: EPA EPA
Na prvih letošnjih tekmah v poletih bodo v današnjih kvalifikacijah Vikersunda poleg Kranjca nastopili še Peter Prevc, Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Matjaž Pungertar, Jernej Damjan in Tomaž Naglič. Za naslednji dve tekmi na letalnici v češkem Harrachovu pa se bo po nastopih na mladinskem svetovnem prvenstvu v ekipo spet vrnil Jaka Hvala, je potrdil glavni trener reprezentance Goran Janus.

Današnje kvalifikacije za sobotno in nedeljsko tekmo, na katerih bo nastopilo deset najboljših letalcev iz lanske sezone ter 30 najboljših kvalifikantov, bodo na sporedu ob 17.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.