Šport > Zimski športi
12283 ogledov

Kranjec nič več v politiki, moral je odstopiti

robert kranjec
Nekdanji vrhunski smučarski skakalec je bil primoran odstopiti s položaja mestnega svetnika.

Slovenski skakalni as Robert Kranjec ni več član mestnega sveta v Kranju. Osemintridesetletnik, ki je po koncu lanske sezone končal kariero profesionalnega športnika, je bil primoran funkcijo zapustiti zaradi selitve v občino Naklo.

Ker s tem ne izpolnjuje več pogojev za kranjskega mestnega svetnika, se je po dogovoru z vodjo svetniške skupine Zoranom Stevanovićem odločil za odstop s položaja, katerega je zasedel konec novembra 2018.

slovenija 23.11.07, copova ulica, tlakovci, visoke petke, center, Ljubljana, fot Zanimivosti Slovenija V mestni svet tudi smučarski skakalec

Na domnevno neskladnost med Kranjčevim stalnim prebivališčem in zakonskimi določili za opravljanje svetniške funkcije so dlje časa opozarjali na spletnem portalu Kr.trma.si, kjer so nekdanjega šampiona, zmagovalca sedmih tekem za svetovni pokal in enega najboljših letalcev vseh časov, prvi pozvali k odstopu.

Kranjec se je sprva odzval s skopim zapisom na družbenem omrežju Facebook, ker je pred desetimi dnevi dejal: "Nekaj ljudi se je obrnilo name z vprašanjem, kje prebivam. Ker je to vezano tudi na mojo funkcijo kranjskega mestnega svetnika, sporočam, da sem res zgradil hišo v Naklem, vendar imam prebivališče v Kranju, kjer tudi delam in opravljam večino svojih aktivnosti. Ostanite zdravi."

Teden dni kasneje je vodja svetniške skupine prav tako prek družbenih omrežjih ponosno sporočil, da je Kranjec odstopil. "Robi je povedal, da odstopa kot svetnik, ostaja pa član in podpornik liste Zoran za Kranj. Zahvaljujemo se mu za ves trud, ki ga je vložil kot mestni svetnik in se veselimo nadaljnjega sodelovanja," je sporočil.


Kranjec tudi po športni upokojitvi ostaja vpet v smučarske skoke, saj je v slovenski A reprezentanci zadolžen za tekmovalne drese. Konec leta 2018 je zaplaval v politične vode in bil kot kandidat liste Zoran za Kranj izvoljen v mestni svet. Takrat je imel stalno prebivališče prijavljeno na Kokrici pri Kranju, nakar so se lansko jesen v javnosti pojavile informacije, da naj bi se preselil v novo družinsko hišo v Naklem, kar je na koncu tudi botrovalo njegovemu odstopu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.