Slovenija
10642 ogledov

V mestni svet tudi smučarski skakalec

slovenija 23.11.07, copova ulica, tlakovci, visoke petke, center, Ljubljana, fot Anže Petkovšek
Letošnje lokalne volitve so postregle s kar nekaj zanimivimi izbirami.

Občino Podvelka bo že sedmi mandat vodil 77-letni Anton Kovše. Kovše je doslej najstarejši slovenski župan. Na tokratnih volitvah je premagal štiri protikandidate. Volivci so mu namenili 58,22 odstotka glasov, prvemu zasledovalcu Janezu Otorepcu pa 29,64 odstotka glasov. 

V Brdih ostaja na čelu Mužič

Od ustanovitve občine Brda je na njenem čelu Franc Mužič. Po štirindvajsetih letih županovanja bo 72-letni župan, ki spada med starejše, občino vodil še nadaljnja štiri leta. 

Zmagal tudi Orban

V občini Hodoš je 265 volilnih upravičencev imelo na voljo le enega županskega kandidata. Na tokratnih volitvah je kandidiral in slavil Ludvik Orban, ki bo občino tako vodil naslednja štiri leta. 

Boris Popovič po referendumu u drugem tiru Presenečenje Slovenija Napoved: ''Popovič bi lahko v drugem krogu celo izgubil''

Izbirali bodo med Karbo in Karbo

Občani Ljutomera vedo, kako se bo pisal njihov prihodnji župan oz. županja, ne vedo pa, kako mu bo ime. Po skoraj vseh preštetih glasovih je namreč jasno, da bo v Ljutomeru potreben drugi krog. V njem se bosta pomerila Olga Karba, ki je prejela nekaj več kot 41 odstotka glasov, in Dejan Karba, ki so mu volivci namenili nekaj več kot 25 odstotkov glasov.

Dejan Karba na sodišču | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

V drugem krogu štirje novinarji

Za župansko mesto se bodo v drugem krogu poleg prej omenjenega Dejana Karbe, pomerili še trije novinarji. V Hrastniku Jani Medvešek, ki se bo za županski stolček spopadel z Markom Funklom. V Bohinju se je v drugi krog uvrstil Bojan Traven, ki bo za glasove volivcev tekmoval z Jožetom Sodjo. Na Jesenicah, kjer je tretjeuvrščeni za manj kot odstotek zgrešil drugi krog, pa bo novinarju Blažu Račiču v drugem krogu delal družbo dosedanji župan Tomaž Tom Mencinger. 

Štab Zorana Jankovića. Suvereno Slovenija Janković bo naslednja štiri leta kraljeval še lažje kot doslej

robert kranjec | Avtor: Profimedia Profimedia

Med mestnimi svetniki tudi slovenski letalec

Robert Kranjec, ki je v tekmi za županski stolček v Kranju podprl Zorana Stevanovića, je prišel v mestni svet. Lista Zoran za Kranj, ki jo je na volitve popeljal omenjeni Stevanović, je dobila šest mandatov v mestnem svetu. Robert Kranjec je kandidiral na petem mestu in se je tako prebil v mestni svet. 

Janez Janša Prijemi Slovenija Janša: "Očitno to obvlada le Janković"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Žurnalček 17:24 06.oktober 2020.

    Pejte u PM , danes smo 6 10 2020 vi pa še kar ponujate zarjavele novice ! Č e nimate kaj drugega , dejte gor par slik nagih bab , mi vsaj ne bo žal porabljenega časa !

  • gregor51 13:17 19.november 2018.

    sej tale skakalec še govort ne zna..

  • kapibara 11:39 19.november 2018.

    Kaj bo pa skaklec naredil v mestnem svetu ? Svetoval, kako lahko pufe ponesti še višje ?? !!