Šport > Zimski športi
332 ogledov

Lanišek izgubil vodstvo, Prevc daleč od vrha

Anže Lanišek epa Anže Lanišek je v Hinzenbachu osvojil 12. mesto.
Poljak Dawid Kubacki je z zmago v Hinzenbachu skočil na prvo mesto skupnega seštevka poletne velike nagrade.

Poljak David Kubacki je zmagovalec predzadnje tekme velike nagrade v smučarskih skokih v avstrijskem Hinzenbachu. Kubacki se je z odličnim skokom s petega mesta po prvi seriji dokopal do zmage, s katero je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, v katerem je na vrhu zamenjal Anžeta Laniška, ki je tokrat zasedel 12. mesto.

Poljaki so bili na tekmi razred zase, saj so zabeležili dvojno zmago, še dva njihova tekmovalca pa sta se uvrstila med najboljši sedem. Drugi je bil Piotr Žyla, peti Stefan Hula, sedmi pa Maciej Kot. Tretje mesto je zasedel Čeh Roman Koudelka, četrto pa Nemec Andreas Wellinger, sicer vodilni po prvi seriji.

Poleg Laniška je od Slovencev točke osvojil Peter Prevc, ki je z 20. mesta po prvi seriji napredoval na končno 17. mesto. Rok Justin je bil 39., Anže Semenič 45., Žiga Jelar pa 50.

V skupnem seštevku ima Kubacki 400, Lanišek 355, Japonec Junshiro Kobayashi pa 332 točk. Semenič je s 165 točkami deseti, Rok Justin je 17. (11), Tilen Bartol 22. (74), Robert Kranjec pa s 28 (63). Točke so od Slovencev v osmih tekmah osvojili še Peter Prevc, Jelar, Miran Zupančič, Bor Pavlovčič, Jurij Tepeš in Andraž Pograjc.

V torek bo zadnja tekma, in sicer v Klingenthalu v Nemčiji.

Tilen Bartol Celinski pokal Šport Dvojna slovenska zmaga za konec sezone
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.