Šport > Zimski športi
47 ogledov

Lanišek: Vse se je poklopilo

anže lanišek Profimedias
Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je s četrtim mestom na olimpijski generalki v Pjeongčangu izenačil svoj najboljši izid na tekmah svetovnega pokala. ''Imam še nekaj rezerve,'' se je pohvalil 20-letni Ljubljančan.

Anže Lanišek je tekmo smučarskih skokov v Južni Koreji končal na odličnem četrtem mestu in poskrbel za svojo najodmevnejšo uvrstitev v letošnji sezoni. ''Žaba'', kot ga radi kličejo prijateji, je zablestel z daljavo druge serije (139,5 m), s katero se je z desetega mesta zavihtel na četrto.

''Res se mi je poklopilo veliko stvari, delal sem zelo dobro, skakal tudi. Najvažnejša je bila priprava na tekmo, ki me je ponavadi zmedla, a danes sem ostal zbran in lepo oddelal tako, kot je potrebno. Skoki so bili zelo podobni tistim s tekem celinskega pokala, čeprav mislim, da mi do tistih najboljših še malo manjka, da imam še nekaj rezerve. Na celinskem pokalu sem skakal zares dobro, a danes sem zelo zadovoljen in hvaležen za te odlične skoke,'' je povedal Ljubljančan.

Lanišku so skakalnice na vzhodu pisane na kožo, saj je ponovil dosežek kariere iz Nižnega Tagila (4. mesto). "Skakalnica v Pjongčangu je podobna ruskim, denimo tisti v Čajkovskemu in Nižnem Tagilu. Vsake po malo. Malo višje prinese čez hrbtišče, jaz sem moral dodati še malo naskoka. Potem mi je steklo. V drugem delu moraš zelo dobro delati, da te odnaša naprej,'' je pojasnil.

Za spremembo je imel tokrat težave pri doskoku prav Lanišek, ki v tej fazi praviloma ne dela napak. "O tem bi se danes res lahko pogovarjali. Sploh ne vem, kaj mi je bilo. Po navadi sem jaz tisti, ki nima težav z doskokom. Danes sem jih malo imel, bomo rekli malenkost, a to bo pika na i za druge tekme,'' je povedal.

Dober rezultat je napovedal že v kvalifikacijah, v katerih je zaostal le za Janom Ziobrom. ''Že v kvalifikacijah sem čakal, eden za drugim so zaostajali za mano, premagal me je nato samo Ziobro. Danes pa sem čakal do Kamila, to je bilo kar nekaj časa. Morda niti nisem pričakoval, da bom čakal tako dolgo. Skok je bil pravi. Ko je glava pripravljena, so ponavadi tudi pogoji pravi. Vse se je poklopilo, zbral sem se in potem so bili tudi skoki pravi in rezultat je tukaj,'' je zaključil najboljši slovenski orel v Pjeongčangu.

Lanišek je za četrto mesto dobil 50 točk in se v skupnem seštevku izenačil s Cenetom Prevcem. Najboljši Slovenec ostaja Domen Prevc na četrtem mestu.

Skupni seštevek:

1. Kamil Stoch (Pol) 1240
2. Stefan Kraft (Avt) 1140
3. Daniel-Andre Tande (Nor) 1074
4. Domen Prevc (Slo) 892
5. Andreas Wellinger (Nem) 788
6. Maciej Kot (Pol) 783
7. Michael Hayböck (Avt) 651
8. Manuel Fettner (Avt) 611
9. Markus Eisenbichler (Nem) 587
10. Piotr Žyla (Pol) 516
11. Peter Prevc (Slo) 509
...
22. Jurij Tepeš (Slo) 249
30. Jernej Damjan (Slo) 104
36. Anže Lanišek (Slo) 67
 . Cene Prevc (Slo) 67
51. Anže Semenič (Slo) 16
65. Bor Pavlovčič (Slo) 3

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.