Šport > Zimski športi
946 ogledov

Lanišek za zaključek tik pod stopničkami

Klingenthal skakalnica Facebook
V Nemčiji se je z moško tekmo končala poletna sezona smučarskih skokov.

Japonski smučarski skakalec Ryoyu Kobayashi (283,8 točke) je zmagovalec zadnje tekme poletne sezone velike nagrade v nemškem Klingenthalu. Japonec je danes ugnal dva Norvežana, Halvorja Egnerja Graneruda (259,7) in Johanna Andreja Forfanga (254,0).

Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek (244,9) na šestem mestu. Točke so od Slovencev osvojili še Cene Prevc, Peter Prevc in Lovro Kos. Oba Prevca (238,8) sta bila na koncu izenačena na 14. mestu, Kos (235,4) pa je bil 18. V finale se nista uvrstila Timi Zajc in Tilen Bartol, ki sta tekmovanje končala na 40. oziroma 41. mestu.

V skupnem seštevku poletne velike nagrade je slavil Granerud (380 točk) pred Poljakom Dawidom Kubackim (242) in Avstrijcem Janom Hörlom (225). Od slovenskih skakalcev je bil najvišje Lanišek na petem mestu (208).

urša bogataj Dominacija Slovenk Šport Orlica postavila piko na i sijajni poletni sezoni

Svetovni pokal se bo tako za moške kot ženske začel novembra v ruskem Nižnjem Tagilu. Moške prva tekma čaka 20., ženske pa 26. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice