Šport > Zimski športi
28897 ogledov

Legenda si po hudi tragediji želi samo normalnega življenja

Justyna Kowalczyk Profimedia
Legendarna zimska športnica je po nenadni smrti moža še vedno pod vtisom velike izgube.

Nekdanja vrhunska smučarska tekačica Justyna Kowalczyk-Tekieli ima za seboj najtežje obdobje v svojem življenju. Pred osmimi meseci je v nesreči izgubila moža in tako pri zgolj 40 letih postala vdova ter mati samohranilka.

Njen pokojni partner, priznani poljski alpinist in inštruktor Kacper Tekieli, se je lanskega maja smrtno ponesrečil v švicarskih Alpah, ko ga je med vzponom na goro Jungfrau presenetil snežni plaz.

Nekdanja elitna športnica, dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja, se je po družinski tragediji zavila v molk, dejavna je bila le na družbenih omrežjih, kjer je ob koncu lanskega leta zapisala: "Leto 2023 mi je prineslo čudovite trenutke in obenem najhujše minute, ure, dneve in mesece v mojem življenju. Za mano je prelomno leto. Ob izgubi najpomembnejšega človeka v mojem življenju in s tem povezanimi čustvi se je zame vse spremenilo. Ponosna sem, ker se borim. Leto 2024 ne more biti težje, zato sem vesela, da že trka na vrata."

Ob zaključku letošnje turneje Tour de Ski v Val di Fiemmeju je Kowalczyk-Tekieli sploh prvič po moževi smrti spregovorila tudi za medije.

"Za mano je zelo težko leto. Borim se, da bi spet zaživela normalno življenje. To je tisto, kar si želim doseči," je v kratkem pogovoru z novinarjem NRK-ja povedala Poljakinja in dodala, da svoj čas namenja dveletnemu sinu Hugu. "Veliko potujeva, smučava in pohajkujeva po hribih," je razkrila.

Sočutje do nekdanje tekmice je izrazila tudi Norvežanka Marit Bjoergen, s katero sta v preteklosti bili hude bitki na tekaških progah.

"Zares je kruto, kako hitro se ti lahko življenje obrne na glavo in izgubiš ljubljeno osebo ter očeta svojega otroka. Povsem normalno je, da človek po takšni tragediji potrebuje čas, da si opomore. Zelo me je prizadelo, ko sem slišala. Večkrat se spomnim nanjo in njenega sina," je dejala Bjoergen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.