Šport > Zimski športi
11979 ogledov

Legendarni smučar: "Ko sem to napovedal, so me zmerjali"

Marcel Hirscher Epa
Eden najboljših smučarjev vseh časov je dobil veliko zadoščenje.

Osemkratni zmagovalec svetovnega pokala Marcel Hirshcer ni presenečen nad potekom letošnje sezone, v kateri spremljamo prevlado Švicarja Marca Odermatta.

Hirscher se je pred dnevi udeležil veleslalomske tekme v Alta Badii, kjer se je Odermatt še četrtič v sezoni zavihtel na najvišjo stopničko. 

Beat Feuz Presenetil Šport Konec je, olimpijski prvak ne bo dokončal sezone

Švicarski as, ki ima v skupnem seštevku že 271 točk prednosti pred Aleksandrom Aamodtom Kildejem, je letos zmagal na treh veleslalomih in enem superveleslalomu, temu pa je dodal še kopico vrhunskih rezultatov.

Upoštevajoč štiri zmage je na dosedanjih 12 tekmah zabeležil kar devet uvrstitev na zmagovalni oder.

Marco Odermatt | Avtor: Epa Epa

"Ko sem pred štirimi ali petimi leti napovedal, da bo Marco Odermatt v prihodnosti dominiral, so me zmerjali z bedakom. Zdaj pa se je izkazalo, da le nisem tako neumen. Že takrat sem vedel, zdaj pa se je to potrdilo. Odermatt je smučar prihodnosti" je dejal Avstrijec v ciljni areni drugega veleslaloma v Alta Badii, kjer je spremljal poraz svojega nekoč zapriseženega rivala, danes pa varovanca, Norvežana Henrika Kristoffersena.

Žan Kraniec Veleslalom (M) Šport Kranjec "raztural" na popravnem izpitu

Hirscher tudi po slovesu od profesionalnegea smučanja ostaja del belega cirkusa s svojo znamko smučarske opreme Van Deer, s katero tekmuje Kristofferesen. Ta je v skupnem seštevku tretji, njegov zaostanek za Odermattom pa znaša že 411 točk.

Odermatt je pred dnevi postal prvi smučar po Hermannu Maierju leta 1999, ki se je v istem tednu zavihtel na stopničke na smuku v Val Gardeni in veleslalomu v Alta Badii. Toda Hirscher mu ne zavida. "Ne bi bil rad na njegovem mestui. Pritisk, s katerim s tekmovalci vsakodnevno srečujejo, te sčasoma povsem poneumi," je povedal Avstrijec. 

Dotaknil se je tudi poslovnega sodelovanja s Kristoffersenom. "S človeškega vidika me Henrik preseneča iz dneva v dan. Res je super fant, česar si pred leti ne bi nikoli mislil. Nismo še na nivoju Marca Odermatta, smo pa blizu," je prepričan legendarni smučar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.