Šport > Zimski športi
308 ogledov

Kranjec "raztural" na popravnem izpitu

Žan Kranjec Profimedia
Žan Kranjec je osvojil tretje mesto na drugi veleslalomski tekmi v Alta Badii. Zmagal je Švicar Marco Odermatt pred Norvežanom Henrikom Kristoffersenom.

Žan Kranjec je po nedeljskem razočaranju, ko je s prvega mesta po prvi vožnji nazadoval na peto, popravil vtis z vrhunsko finalno vožnjo v Alta Badii, kjer se je še tretjič letos zavihtel na zmagovalni oder.

Zmagal je trenutno najboljši veleslalomist Švicar Marco Odermatt, ki je vodil že po prvi vožnji. Drugo mesto na sloviti je Gran Risi pripadlo Norvežanu Henriku Kristoffersenu.

Kranjec je po prvi vožnji zasedal četrto mesto. V finalu je prikazal odločno in napadalno vožnjo ter na koncu pridobil eno mesto po ponesrečeni vožnji Švicarja Loica Meillarda.

Slovenec je vpisal 11. stopničke v svetovnem pokalu, tretje na veleslalomih v Alta Badii, kjer je še tretjič osvojil tretje mesto.

Žan Kraniec | Avtor: Profimedia Profimedia

Kranjec se je tokrat na progo Gran Risa pognal kot prvi na startu. A je že Odermatt, ki je startal kot drugi, slovenskega veleslalomista prehitel za več kot sekundo (+1,22).

Je pa bil slovenski as še vedno precej hiter. Od članov elitne sedmerice ga je razen Odermatta in Kristoffersena prehitel le še Meillard, za zgolj 12 stotink sekunde.

Edini slovenski predstavnik v finalu se je na drugo progo pognal še odločneje. Takrat vodilnega Nemca Aleksandra Schmida je premagal zlasti z odličnim srednjim in spodnjim delom. Ob prihodu v cilj je prevzel vodstvo s prednostjo 46 stotink sekunde.

Naslednji na startu Švicar Meillard Slovencu ni bil kos, kar je pomenilo, da je Kranjec znova postal del najboljše trojice. Kristoffersen tokrat ni naredil napak. Slovenca je prehitel za 72 stotink sekunde.

Kljub temu, da je tožil za utrujenostjo, je Odermatt za dve desetinki premagal Norvežana in 92 stotink Kranjca za še 15. zmago v svetovnem pokalu, deseto veleslalomsko in četrto v tej sezoni.

Švicar le v nedeljo v tej sezoni ni zmagal na veleslalomu. Norvežan Lucas Braathen, ki je v nedeljo zmagal pred rojakom Kristoffersenom in Odermattom, je danes po napaki odstopil že na prvi progi.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Sofia Goggia Terminatorka Šport Goggia udarila po mizi: "Ali ste nori? Ste nori?"
Komentarjev 1
  • Stajerc 14:31 19.december 2022.

    Hadalin je ceplen proti brzini