Šport > Zimski športi
6055 ogledov

Štuhčeva ni mogla verjeti svojim očem

Ilka Štuhec Epa
Ilka Štuhec se je po štirih sušnih letih spet zavihtela na zmagovalni oder.

Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je na tekmi v njeni paradni disciplini v Švici dokazala, da je tudi pri 32 letih še vedno sposobna dosegati vrhunske rezultate. 

Ilka Štuhec Fenomenalno Šport Ilka Štuhec po štirih letih ponovno na stopničkah svetovnega pokala

Mariborčanka je tekmo končala na visokem drugem mestu, kar so bil njene prve stopničke v svetovnem pokalu po štirih letih! V prvem pogovoru z novinarji je Štuhčeva priznala, da je ob pogledu na semafor v ciljni areni komaj verjela svojim očem.

"Pravzaprav sem bila presenečena, ko sem videla čas v cilju, saj sem imela občutek, da sem povsod drugje, kot sem si predstavljala," je dejala presrečna Slovenka.

"Današnji občutek med vožnjo je bil kar divji. Napadala sem in marsikje me je odneslo iz zamišljene linije. Tako da se nisem zavedala, da peljem dovolj hitro za uvrstitev na stopničke." 

Ilka Štuhec | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ob dveh napakah na progi se mi je danes večkrat zdelo malo mejno. To je odraz samozavesti in zaupanja, tudi v opremo, in vsega tega, kar smo delali letos na treningih. Ne glede na to, kar se zgodi, me ne zmoti, napadam dalje in nesem s sabo hitrost."

"Stopničke po toliko pretečenega časa. Ne vem še povsem točno, kaj mi pomenijo. Vse odkar sem videla zapis na tabli, sem začela jokati in še sedaj nisem povsem nehala. Res super, zelo sem vesela," je dodala.

Četrti ženski smuk je manj kot 24 ur po hudi poškodbi roke, zaradi česar je morala celo na operacijo v Milano, dobila Italijanka Sofia Goggia. Tekmovalka iz Bergama je s 380 točkami vodilna v posebnem seštevku najhitrejše discipline, Štuhčeva je tretja (192 točk).

Sofia Goggia Šok Šport Goggia v cilju snela rokavico, njene besede zmrazijo

Komentarjev 1
  • Ender3 15:40 18.december 2022.

    Ponosna mama ...ojoj..